RAPORT privind activitatea desfăşurată de către Poliţia Locală Deva în ultima săptămână

În perioada 04.10.2021 – 10.10.2021, poliţiştii locali din cadrul Directiei Poliţia Locală Deva, având la bază prevederile Legii nr. 155/2010 poliţiei locale coroborate cu prevederile HG nr. 1332/2010 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare si functionare a politiei locale, si cu prevederile Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici (r) precum si in conformitate cu prevederile Hotararilor Consiliului Local Deva, au actionat in raza de competenta, inregistrand urmatoarele rezultate:

I. Structura Ordine si Liniste Publica (OP) politistii locali au aplicat un numar de 28 sanctiuni ;

II. Structura Circulatie pe Drumurile Publice (CR) politistii locali au aplicat un numar de 56 sanctiuni;

III. Structura Disciplina in constructii, Activitate Comerciala, Protectia Mediuluipolitistii locali au aplicat un numar de 3 sanctiuni ;

IV. Centrul Monitorizare Video TraficS-au preluat un numar de 30 sesizari telefonice, deasemenea operatorii din cadrul compartimentului operator trafic supraveghere au dat un numar de 7 sesizari si s-au efectuat 41 identificari in baza nationala de date. Totodata au pus la dispozitie lucratorilor din cadrul Serviciului Investigatii Criminale probatoriu video în vederea solutionarii unui număr de 3 dosare penale.

ALTE ACTIVITATI :

Structura Ordine si Liniste Publica:- politistii locali asigura transportul de valori de la Primaria municipiului Deva la Trezorerie si retur.- asigura transportul si protectia personalului din cadrul DPLEPSC, a ofiterului de stare civila pentru buna desfasurare a activitatii de celebrare casatorii in afara sediului Casei Casatoriilor- asigură protectia personalului din aparatul de specialitate al primarului, prin paza care se efectueaza permanent la accesul in Primaria Mun. Deva.- asigura protectia personalului din cadrul Directiei Impozite si Taxe Locale Deva, prin paza care se efectueaza permanent la sediul institutiei- Insotesc executorii juecatoresti la evacuarile din imobilele apartinand Primariei Mun. Deva- dispozitive OP – planuri de masuri 0- audienta – 0persoane- sesizari scrise – 4raspunsuri- sesizari deva 24 – 0 raspunsuri- răspund si solutioneaza sesizări telefonice venite prin Dispeceratul Politiei Locale.

De asemenea, prin efectuarea patrulelor mobile si pedestre, se previne savarsirea eventualelor fapte de natura antisociala care ar putea periclita viata si integritatea persoanelor.

Structura Circulatie pe Drumurile Publice:

– restrictionarea traficului cu ocazia efectuarii de lucrari pe tronsonul 1 Decembrie = 2 actiuni;- au raspuns in scris la un numar de 2 sesizari;- au raspuns la sesizari prin aplicatia Deva 24, un numar de 4 sesizari;- au solutionat un numar de 17 sesizari telefonice primite de la cetateni prin dispecerat;- au solutionat un numar de 12 sesizari telefonice primite de la operatorii din CMVT;- am primit la audiente 4 persone;- au fost ridicate = 17 (autovehicule stationate neregulamentar)- autovehicule fara stapan/abandonate, monitorizate = 5;- autovehicule abandonate ridicate de proprietari, in urma somatiei aplicata pe parbriz de politistii locali = 0- autovehicule abandonate/fara stapan, ridicate de Politia Locala = 0;- comunica zilnic catre IPJ Hunedoara – Serviciul Rutier, implementarea punctelor de penalizare aplicate conducatorilor de autovehicule;- Au participat la eliberarea de autovehicule pe Str. P-ta Unirii pentru efectuarea de lucrari de reamenajare carosabil.

Structura Disciplina in Constructii, Activitate Comerciala, Protectia Mediului:

– politistii locali efectuează controale pentru identificarea lucrărilor de construcţii executate fără autorizaţie de construire sau desfiinţare, după caz, inclusiv a construcţiilor cu character provizoriu-politistii locali verifică respectarea normelor legale privind afişajul publicitar şi orice altă formă de afişaj/reclamă, inclusiv cele referitoare la amplasarea firmei la locul de desfăşurare a activităţii economice.- politistii locali verifică ridicarea deşeurilor menajere de operatorii de servicii de salubrizare, în conformitate cu graficele stabilite;- politistii locali verifică legalitatea activităţilor de comercializare a produselor, desfăşurate de operatori economici, persoane fizice şi juridice autorizate şi producători particulari în pieţele agroalimentare si târguri, precum şi respectarea prevederilor legale de către administratorii pieţelor agroalimentare.

În cadrul tuturor structurilor mai sus amintite se fac cercetari ori de cate ori este nevoie, pentru solutionarea cu celeritate a tuturor reclamatiilor scrise venite din partea cetatenilor cat si a sesizarilor venite prin aplicatia ,,Deva 24’’.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.