.

Râu de Mori: Primii pași spre restaurarea monumentelor istorice

Aşezată în vecinătatea celui mai frumos masiv muntos din România, Retezatul, comuna Râu de Mori începe să conteze pe harta destinaţiilor de vacanţă.

Staţiunea Râuşor se dezvoltă de la an la an şi numărul celor vin aici creşte în fiecare iarnă. Este însă momentul ca locul să fie căutat şi ofertat şi în celelalte anotimpuri, aşa că autorităţile locale au trecut la treabă.

Primăria comunei Râu de Mori are în plan un proiect extrem de complex, despre care se poate spune, încă de acum, că va avea efecte benefice pe termen lung. Este vorba despre restaurarea monumentelor istorice de pe teritoriul acestei unităţi administrativ-teritoriale.

„Împreună cu o echipă de arheologi și constructori specializați în restaurarea monumentelor istorice am purtat discutii referitoare la Cetatea Colț și Curtea Nobiliară a Cîndeștilor. E un proiect ambițios, nu e ușor, dar suntem datori să facem tot ce este în puterea noastră. Vin cu o rugăminte la toți dintre dumneavoastră care aveți fotografii vechi a construcțiilor din Curtea Nobiliară a Cîndeștilor din perioada când erau intacte, să le puneți la dispoziție; ne-ar ajuta foarte mult la proiectul de reabilitare”, a declarat primarul Flaviu Dilertea.

Restaurarea monumentelor istorice de pe raza comunei Râu de Mori se va adăuga altor direcţii de dezvoltare turistică, administraţia locală purtând deja discuţii cu investitorii din zonă pe tema viitorului staţiunii Râuşor. Între altele, se au în vedere pârtiile de schi din staţiune, locul fiind preferat de tot mai mulţi iubitori ai sporturilor de iarnă.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate