Reţeta de vineri: Mâncare de conopidă

Ingrediente: un piept de pui, o conopidă medie, 3-4 roșii proaspete sau 100 g sos de roșii, 3 ardei capia, 3 morcovi, o ceapă, un fir praz, opțional, două linguri făină, două cești de apă, pătrunjel, ulei.

Mod de preparare:

Legumele se spală, se curăță și se toacă mărunt. Dacă se folosesc roșii proaspete, acestea se decojesc și se taie cubulețe. Conopida se rupe în bucățele și se pune la fiert în apă cu sare. După ce a dat un clocot, se scurge de apă și se trece printr-un jet de apă rece. Separat, într-un alt vas, se fierbe pieptul de pui.

Morcovul, ceapa, ardeiul și prazul se călesc în puțin ulei și o ceașcă de apă, lăsându-se doar să se înmoaie. După ce legumele s-au înmuiat, se adaugă pieptul de pui tăiat bucăți și conopida. Peste ingredientele din cratiță se toarnă apa în care a fiert pieptul de pui. Totul se  lasă la fiert aproximativ 20 de minute, la foc mediu. După acest interval, se adaugă sosul de roșii. Se prepară apoi un amestec omogen din două linguri de făină și o ceașcă de apă, care se toarnă peste ingredientele din cratiță și se mai lasă încă 10 minute la fiert. Mâncarea se sărează și se condimentează după gust și se stinge focul. Deasupra se presară pătrunjelul proaspăt tocat.

http://bucatariaramonei.com

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.