.

Reţete culinare primite de la cititoare

Ciorbă de potroace

Ingrediente: o rădăcină pătrunjel, un morcov, o ceapă,  măruntaiele unui pui,  ardei iute, după gust, pătrunjel verde, 2 gălbenuşuri, un pahar mare de smântână pentru dres,  sucul unei lămâi, sare, o lingură de ulei

MOD DE PREPARARE:

Carnea de pui se curăță și se pune la fiert în trei litri de apă rece cu sare. Se ia spuma ori de câte ori este nevoie. Între timp, legumele se curăţă, se taie sau se trec prin răzătoare, se călesc în ulei și se pun în oala în care fierbe carnea. Când carnea şi legumele sunt fierte, se acreşte cu sucul de lămâie strecurat. Se mai lasă să dea un clocot, apoi se stinge focul. Cele două gălbenuşuri și un praf de sare se amestecă bine cu smântână, după care, peste ele se toarnă câte puțin din ciorba fierbinte. Compoziția se toarnă  se toarnă apoi treptat în oala cu ciorbă. amestecându-se bine. La final, se presară deasupra pătrunjel verde.

 

Crochete de carne

Ingrediente: o ceapă, 300 g carne fiartă, o lingură şi jumătate de unt, două linguri de făină, două ouă, două ceşti de zeamă de carne.

Mod de preparare: carnea fiartă se dă prin maşină şi se căleşte în unt, împreună cu ceapa. Separat, dintr-o lingură de făină, unt şi zeamă de carne se face un sos gros, care se amestecă bine cu carnea tocată. Se adaugă apoi două gălbenuşuri, sare piper, iar compoziţia obţinută se lasă să se răcească. După ce s-a răcit, din ea se fac crochete, se dau prin făină, apoi prin albuş bătut, sărat şi piperat. Crochetele se frig în multă grăsime. Se servesc simple sau cu sos picant.

Eclere

Ingrediente: 100 gr lapte, 100 gr apă, 100 gr. untură, 150 gr făină, cinci ouă, sare.

Apa cu untura şi laptele se pune la fiert. Când dă în clocot, se ia de pe foc, se adaugă făina şi se amestecă bine. După ce făina s-a încorporat, aluatul se ia de pe foc, se lasă puțin să se răcească, apoi se adaugă, pe rând, cele cinci ouă. Aluatul se amestecă bine, după care, se lasă o jumătate de oră să se odihnească.

Între timp, tava se unge cu ulei sau untură, apoi cu un cornet se aşează grămăjoarele mici de aluat în tavă. Se dau la cuptorul cald şi nu se deschide uşa timp de 15 minute.

Important!

  • Aluatul trebuie foarte bine lucrat cu lingura pentru a se scoate umezeala din el.
  • În funcție de cat de mari sunt ouăle, s-ar putea sa nu mai fie nevoie să punem ultimul ou.
  • Aluatul nu trebuie sa fie prea moale pentru că eclerele nu vor creste cum trebuie și se vor lăți în tavă.
  • Gogoșelele din aluat trebuie să fie foarte bine rumenite. După ce s-au rumenit, ușa cuptorului se poate deschide, iar ele se mai lasă în cuptor să se usuce bine în interior.

Crema: 700 gr lapte din care se iau 100 gr, iar restul se pune la fiert cu 150 gr zahăr, vanilie. Făina (150 gr) se amestecă bine cu laptele rece, se adaugă 5 linguri zahăr şi 5 gălbenuşuri. Totul se toarnă peste laptele în clocot, apoi se lasă la foc mic până se leagă crema. Se ia apoi de pe foc, iar după câteva minute, se încorporează albuşurile bătute spumă cu 100 g de zahăr. Cu crema obținută se vor umple gogoșelele obținute prin coacere, care se vor tăia deasupra, formându-se un capac.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate