.

Reţete delicioase pentru mesele de week-end

Ciorbă de dovlecei cu afumătură

Ingrediente: 4-5 dovlecei (800 g.),700 g. afumătură (costiță, ciolan, caizer) 500 g cartofi, 2 morcovi, 2 cepe, ulei, 500 ml lapte, mărar, pătrunjel, 400 g iaurt gras, o căpățână de usturoi.

Mod de preparare
:

Afumătura, tăiată în bucăți mici, se pune într-o oală de 5- 6 litri, la care se adaugă cepele tăiate mărunt, morcovii tăiați cubulețe, trei căței de usturoi tocați mărunt și 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui. Ingredientele se călesc  la foc mediu 6-7 minute, amestecându-se continuu, apoi peste ele se toarnă trei litri de apă fierbinte. Oala se acoperă cu un capac și totul se lasă la fiert timp de 30 de minute. După acest interval se adaugă cartofii, iar după 15 minute dovleceii, (care au fost curățați de coajă și tăiați cubulețe) și 500 ml. de lapte fierbinte. După 3-4 minute se oprește focul și ciorba se potrivește de sare. Separat, într-un castron se pune iaurtul gras, se adaugă mărarul, pătrunjelul tăiat mărunt și usturoiul zdrobit. Ingredientele se amestecă bine, iar după omogenizare, se adaugă câte puțin din ciorba fierbinte, până se umple castronul, amestecându-se ușor. Compoziția obținută se toarnă în ciorbă, care se acoperă cu un capac pentru 10-15 minute. Cine dorește, poate adăuga și puțin oțet.

Pește cu lămâie în sos de roșii

Ingrediente: 4 bucăți de  macrou, 5 linguri ulei, o lămâie, 4  roșii mari, (pulpa pasată),  piper și sare după gust, 1/2 linguriță busuioc uscat,
200 ml apa, o linguriță amidon, 2-3 fire pătrunjel, o ceapă roșie.

Mod de preparare:

Peștele se spală, se curăță de intestine și se porționează în bucăți potrivit de mari.  În fiecare bucată de pește se introduc felii subțiri de lămâie. Bucățile de pește astfel pregătite se presară cu sare și se dau prin făină. Ceapa tăiată mărunt se călește în ulei, iar când devine sticloasă se adaugă pulpa de roșii. Ingredientele se fierb aproximativ zece minute, după care, se adaugă amidonul dizolvat în apă, busuioc, sare și piper după gust.

Bucățile de pește se vor așeza întro tavă termorezistentă, peste ele se toarnă sosul obținut, iar tava se dă la cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute. După ce tava se scoate din cuptor se presară pătrunjel mărunt deasupra.

Înghețată de pepene galben cu piersici

Ingrediente: 4 ouă, 100 de grame de zahăr pudră, 300 ml de frișcă, o jumătate de pepene galben, două piersici mari.

Mod de preparare

Pepenele  și piersicile se  descojesc și se taie în bucăți. Bucățile se vor pune într-un blender, amestecându-se până se va obține o pastă omogenă.

Cele patru ouă se vor separa gălbenușuri și albușuri. Gălbenușurile se lasă de-o parte, iar albușurile se mixează bine, până când compoziția devine densă. Treptat, se adaugă zahărul pudră, amestecându-se continuu.

Într-un alt castron se bate frișca până se întărește. Gălbenușurile de ou  se amestecă bine, apoi se încorporează în frișcă, cu mișcări de sus în jos, până la omogenizare. Se adaugă și albușurile bătuite spumă, iar la final, amestecul de fructe. Entru o aromă mai puternică, în compoziția obținută se pot pune și câteva bucăți  mici de piersici. Compoziția se toarnă apoi într-un vas mai mare și se dă la congelator până a doua zi.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate