România la Cupa Mondială de rugby

Antrenorul echipei naţionale de rugby a României, Eugen Apjok, a afirmat, că jucătorii echipei naționale a României se pregătesc “de război”, în perspectiva meciului de debut de la competiţia supremă din Franţa, cu selecţionata Irlandei, liderul mondial.
Cantonată la Bordeaux, naţionala de rugby a Româ­niei a participat miercuri la Ceremonia de Bun Venit la Cupa Mondială sau Ceremonia Şepcuţelor. Ceremonia a avut loc la Libourne, orăşel aflat la 25 de km de Bordeaux, la Cazarma Lamarque, care datează din secolul al 17-lea, declarată monument istoric, sediu al vechii şcoli de jandarmerie.
“Sâmbătă, cu siguranţă va fi o luptă şi o provocare pentru echipa noastră. Ceremonia i-a făcut să simtă mai mult că deja au intrat în competiţie în Cupa Mondială şi îi pregăteşte mai mult pentru sâmbătă”, a declarat Eugen Apjok.
Fiecare jucător român a primit câte o şepcuţă şi o medalie de participare din partea World Rugby care să-i amintească că a evoluat la Cupa Mondială, ediţia 2023. Stejarii au impresionat cântând unul dintre cântecele preferate ale echipei, “Treceţi, batalioane române, Carpaţii”.
Căpitanul echipei, Cristi Chirica, a afirmat că “stejarii” sunt nerăbdători să debuteze la Cupa Mondială din Franţa. “Suntem pregătiţi pentru meciurile care urmează şi aşteptăm cu nerăbdare să intrăm pe teren şi să luptăm cu fiecare sudoare pentru culorile ţării. Este o experienţă frumoasă prin care este bine să trecem, sunt mulţi tineri şi cred că fiecare jucător se bucură de momentele astea şi de faptul că a primit cascheta cu RWC 2023. Românii ne-au primit foarte bine, nu ne aşteptam să fie atât de mulţi, mă bucur că sunt alături de noi, chiar şi la depărtare de casă, au făcut multe sacrificii să fie alături de noi, aici, azi”, a declarat Cristi Chirica.
Cupa Mondială de rugby se va desfăşura între 8 septembrie şi 28 octombrie. ”Stejarii” vor evolua în Grupa B şi vor disputa primul meci pe 9 septembrie cu Irlanda, la Bordeaux, de la ora 16:30. Apoi vor întâlni campioana mon­dială Africa de Sud, pe 17 septembrie (Bordeaux), pe 30 septembrie va avea loc meciul cu Scoţia (Lille), iar pe 8 octombrie e programată partida cu Tonga (Lille).

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.