România normală a guvernanților. „România lucrului bine făcut” înseamnă și îngroparea județului Hunedoara.

În acest an și jumătate de guvernare a coaliției PNL, USR PLUS și UDMR am avut parte doar de vizite ale liderilor acestora în teritoriu în scop electoral.

În acest an am aflat cu toții ca alocațiile nu se măresc, că pensiile sunt înghețate, salariile sunt plafonate și că nu există măsuri concrete pentru susținerea mediului de afaceri. Totodată, am aflat de la ministrul muncii că aproximativ 1 milion de români din diaspora, s-au întors în ultimul an în România. Pentru aceștia nu a fost luată nicio măsură pentru a-i încuraja să rămână aici, acasă. Aceeași inconsistență a deciziilor o regăsim și în cazul ministrului educației, care ignoră posibilitatea de a-i susține pe copiii recent întorși în țară să se integreze în sistemul de educație.
Și asta nu este tot! Aflăm din presă că, Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a fost tranformat de coaliția de guvernare în programul național al celor puțini și norocoși, al primarilor județelor care susțin actualul Guvern. Nu este drept, nu este cinstit ceea ce se întămplă. De ce acest Executiv alege să îi pedepsească pe cetățenii acestei țări?
În acest puzzle al apocalipsei care aparține actualului Guvern, județul Hunedoara bate pasul pe loc. Cu puțin timp în urmă, minerii s-au văzut nevoiți să stea blocați în subteran să protesteze pentru a-și primi drepturile salariale. Din partea guvernanților, nicio reacție! Nimeni, dar absolut nimeni nu a venit în județ să îi asculte. Cât despre viitorul Termocentralei Mintia, ieri am aflat de la tribuna Camerei Deputaților că se dorește vânzarea ei. Guvernanți, de ce vreți să vindeți România? Ce să mai vorbim despre CFR Marfă. Se cunoaște deja că peste 100 de oameni, numai din județul Hunedoara, vor rămâne fără loc de muncă.
Știu că printre colegii parlamentari care susțin această coaliție de dreapta există și oameni cu frică de Dumnezeu, oameni care i-au reprezentat pe români. PSD, așa cum a afirmat președintele partidului, Marcel Ciolacu, va depune o moțiune de cenzură. Sper să facem front comun și să răspundem dorinței poporului,să trimitem acasă acest Guvern care a demonstrat deja de nenumărate ori că nu își iubește țara.

Natalia-Elena INTOTERO
Deputat PSD Hunedoara
Președintele Comisiei pentru învățământ

2 raspunsuri
 1. Strategii trecute si viitoare........
  Strategii trecute si viitoare........ says:

  Judetul Hunedoara este sabotat non stop din 1990 ! O lovitura cumplita a fost data de “motul” Ciorbea care a ingropat mineritul din Valea Jiului dupa care si-a asigurat viitorul trimitandu-si progenitura departe de Romania, in Occident . Succesuri !
  A urmat lovitura data de regimul Basescu-Boc care, pe langa flota comerciala si multe altele, a falimentat si CSH. Gheorghe Pogea…
  De acum incolo treaba se va face mai elegant si mai stiintific, prin PNRR-ul intocmit si transmis la Bruxelles de Catu, Ghinea et comp fara aprobarea Parlamentului. Distrugerea CEH este doar un pas. Noroc cu ministrul Attila care promite un stadion nou…..

  Răspunde
  • Cine uita, nu merita !
   Cine uita, nu merita ! says:

   In 2009-2010 CSH a fost falimentat de PDL-istul Pogea. Acum PNRR este “implementat” de ODL-istii vopsiti din PNL: Boc, Raluca, Popescu….

   Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.