Românii pot investi în titluri de stat, prin programul Tezaur, în luna aprilie

În perioada 1-26 aprilie 2021, persoanele fizice rezidente pot subscrie pentru titluri de stat Tezaur prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului și prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A., au transmis reprezentanții instituției.

Dobânzile anuale oferite sunt: 2,95% pentru scadența de 1 an, 3,35% pentru scadența de 3 ani și 3,75% pentru scadența de 5 ani.

Titlurile de stat sunt emise în forma dematerializată, au valoare nominală de 1 leu, iar dobânda anuală este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Titlurile de stat emise în cadrul programului sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Cum pot fi cumpărate titlurile de stat

Între 1-26 aprilie 2021 de la unitățile Trezoreriei Statului;

Între 1-22 aprilie 2021 pentru mediul rural și 1-23 aprilie 2021 pentru mediul urban prin Compania Națională Poșta Română.

Alternativa de economisire propusă de Ministerul Finanțelor se bucură de un interes crescut al românilor, deoarece veniturile/câștigurile aferente sunt neimpozabile.

Deținătorii de titluri de stat Tezaur lansate în cadrul emisiunilor anterioare și care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență aferente acestor emisiuni anterioare prin subscrierea în cadrul emisiunilor de titluri de stat lansate în luna aprilie în cadrul Programelor de titluri de stat pentru populație Tezaur.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate la www.posta-romana.ro. /www.alba24.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.