Rugby: Cupa Mondială, în 2025, în Franţa

Franţa va organiza Cupa Mondială de rugby în XIII în 2025, după 71 de ani de la apariţia acestei competiţii în calendarul internaţional.

Programată iniţial în Statele Unite şi Canada, iar apoi amânată din motive financiare, cea de-a 17-a ediţie a Mondialului de rugby în XIII va avea loc în Franţa, ţară care a mai găzduit de două ori singură acest eveniment, în 1954 şi 1972, fiind de asemenea co-organizatoare a edi­ţiilor din 2000 şi 2013, alături de Marea Britanie şi Irlanda.
Turneul din 2025 se va întinde pe durata a cinci săptămâni, în perioada octombrie – noiembrie, şi va cuprinde patru competiţii care vor avea loc simultan (masculin, feminin, tineret şi fotolii cu rotile), urmând să se deruleze în 40 de oraşe din întreaga ţară.
“Mondialul din 2025 va fi o competiţie populară. Preţul mediul al unui bilet va fi într-adevăr mai mic de 30 de euro şi va permite astfel întregului public să participe la această sărbătoare”, a subliniat fede­raţia franceză.
Franţa va găzdui şi urmă­toarea Cupă Mondială de rugby în XV, în anul 2023, iar apoi Jocurile Olimpice şi Paralimpice de vară, în 2024.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.