S-a redeschis Staţiunea Vaţa Băi

Situată pe Valea Crișului Alb, la o aruncătură de băț de Municipiul Brad, Stațiunea Vața Băi și-a redeschis porțile, la finalul săptămânii trecute, după o perioadă îndelungată de timp.

Atmosfera de poveste ce definește întreaga zonă, dublată de miracolul apelor cu efect curativ în tratamentul balnear, a făcut din Complexul Turistic Vața Băi o mică perlă a turismului din zona de vest a țării.
Efectul curativ benefic al apelor termale a atras, de-a lungul timpului, mii de vizitatori, unii dintre ei găsindu-și alinare sau chiar vindecare în urma procedurilor reali­zate în saloanele de tratament și recuperare.
Cum spuneam, după ani mulți de când stațiunea fost închisă, momentul rein­trării ei în circuitul turistic a devenit o realitate. Și asta grație unui om dornic de a readuce în topul turismului românesc Stațiunea Vața Băi, în care a investit bani și suflet pentru a-i reda frumu­se­țea și farmecul de odinioară. Momentul redeschiderii stațiu­nii a fost marcat și de prezența autorităților jude­țene – Laurențiu Nistor, Pre­ședinte al CJ Hunedoara și Costel Avram – administrator public, Călin Petru Marian – prefect al județului, condu­cători ai instituțiilor jude­țene, Liviu Lință – primarul comunei, invitați din zonă, precum și de artiști renumiți, care au susținut un program artistic de excepție.
La eveniment a participat și Ioan Ovidiu Muntean – fost ministru al Telecomuni­ca­țiilor, care a contribuit decisiv la reconstrucția an­sam­blului turistic și repunerea lui pe o bază modernă, care întru­nește cele mai exigente ce­rințe ale unui turist. Pentru moment sunt deschise pu­blicului spațiile de cazare, restaurantul, sălile de SPA și tratament, urmând ca în lunile următoare să se re­des­chidă și ștrandul.
Grupul de firme de la Cluj, care îl are în frunte pe Adrian Tomșa, și-a propus ca în viitor să dezvolte întregul complex turistic pe baze moderne, să asigure un confort și un ambient de excepție, întrucât cadrul natural, calitățile tera­peutice ale izvoarelor termale de la Vața Băi sunt un mare atu în dezvoltarea turismului balnear din această zonă.
Deschiderea evenimentului a fost precedată de o slujbă religioasă, de un cuvânt de bun-venit al gazdelor, precum și de alocuțiuni din partea autorităților județene și locale, care au scos în evidență importanța stațiunii, atât pentru turismul românesc cât și pentru zonă, din perspectiva unui număr important de locuri de muncă.
Diana Sălagea, alături de Pera Bulz, i-au încântat pe cei prezenți cu un superb moment artistic.

Cornel Poenar

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.