.

Sălaşu de Sus: Festivalul Narciselor, la acest sfârşit de săptămână

Sute de narcise sălbatice au înflorit într-o poiană situată la poalele Masivului Retezat, în comuna Sălaşu de Sus, un bun prilej pentru ca administraţia locală să organizeze, în centrul de comună, o nouă ediţie a Festivalului Narciselor.

„Festivalul Narciselor a devenit, deja, o tradiţie pentru că anul acesta am ajuns la ediţia cu numărul 21. Este o sărbătoare a comunei, un eveniment aşteptat, la care invităm pe toată lumea, să ne bucurăm împreună. Pentru acest an am pregătit mai multe evenimente, sâmbătă şi duminică, prilej cu care vom invita oamenii la voie bună şi la diverse întreceri sportive. Nu va lipsi un spectacol folcloric de calitate ce va avea loc în satul Sălaşu de Sus”, a precizat primarul comunei, Ioan Vlad.

Pentru prevenirea unor ambuteiaje şi pentru siguranţa tuturor, autorităţile locale fac un apel către cetăţenii din Paros, Sălaşu de Sus, Râu Alb să-şi parcheze autoturismele în curte, având în vedere faptul că în zonă sunt aşteptaţi foarte mulţi turişti, care vor dori, la rândul lor, să-şi lase maşinile pe marginea drumului.

Manifestările dedicate „Festivalului Narciselor” vor începe sâmbătă, 20 mai, la ora 10,00, cu mai multe ateliere de lucru grupate sub genericul „Copilăria – floare de narcisă”, jocuri și competiții sportive la Școala Gimnazială Sălașu de Sus şi în Poiana Narciselor. De la ora 16,00, pe terenul de sport din satul Paroș, va avea loc un minicampionat de fotbal – „Cupa narciselor”. Vor urma şi alte competiţii sportive pentru ca duminică, 21 mai, de la ora 16,00, să aibă loc un spectacol folcloric susținut de tineri interpreți de folclor din Țara Hațegului: Georgiana Socaci, Dragoș Avramesc, Alexandra Giurgiu, Ciprian Vîrvoniu), dar și de consacraţii Robert Târnăveanu, Ciprian Roman, Bogdan Toma, Ovidiu Homorodean, dansatorii Ansamblului Folcloric „Hațegana” şi mulţi alţii. Spectacolul va fi acompaniat de formația condusă de prof. Ionel Coza. Seara se încheia cu un foc de artificii.

Poiana Narciselor de la Sălaşu de Sus se întinde pe o suprafaţă de aproape 20 de hectare, accesul spre acest obiectiv turistic fiind posibil cu maşina, pe un drum asfaltat.

Primele narcise au fost aduse la Sălaşu de Sus de către un cetăţean olandez, în anul 1900, florile adaptându-se foarte bine la condiţiile de mediu. Localnicii au apreciat parfumul şi forma narciselor, le-au protejat, iar în timp, florile şi-au extins arealul şi în natură, în spaţiul dintre satele Sălaşu de Sus şi Nucşoara, aproape de poarta de intrare în Parcul Naţional Retezat.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate