”Sănătatea mediului, sănătatea noastră”

Colegiul Național ”Decebal” din Deva (director prof. Florin Ilieș) a găzduit premierea elevilor din această unitate școlară, participanți la concursul internațional de jurnalism pe tema: ”Sănătatea mediului, sănătatea noastră”.

Organizatori au fost ziarul ”Accent Media”, Centrul educativ ”Copii și tineri pentru comunitatea europeană” și Comisariatul Județean de Mediu Hunedoara.

Sprijin s-a primit și din partea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (președinte Doru Dinu Glăvan).

Elevii participanți și profesorii îndrumători (Roșu Maria Oprița, Bădău Vlad Dan, Jura Gabriela, Istrate Bogdan, prof. dr. Florin Ilieș, prof. dr. Oana Fodor și prof.dr. Iolanda Iacob), au primit din partea Gărzii Naționale de Mediu diploma și titlul de  ”Gardian al mediului”, înmânarea fiind făcută de jurnalistul Cornel Poenar, membru al UZPR, director al ziarului ”Accent Media” și Dorel Ovidiu Bretean, comisar șef al Comisariatului Județean de Mediu Hunedoara.

Cornel Poenar şi Florin Ilieş

În calitatea sa de președinte al juriului, jurnalistul Cornel Poenar a declarat:” Lucrările trimise în cadrul concursului au fost semnate de elevi cu suflet curat, prin cuvinte și gânduri frumoase”. Prin stil și spontaneitate, semnatarii și-au valorificat dorința de a trăi și munci într-un mediu curat și sănătos”,

Activitatea s-a constituit într-un mijloc de promovare a jurnalismului, ca semn al gândului curat și sincer privind sănătatea și viitorul națiunii”.

Ioan Vlad

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.