Şcolile din comuna Bistra şi-au deschis porţile

Elevii şi preşcolarii din comuna Bistra au început noul an şcolar.

Administraţia publică locală a avut grijă ca şcolile din comuna Bistra să fie pregătite pentru anul  şcolar 2023-2024.

Şcoala  Primară şi Gimnazială „Nicodim Ganea” din Bistra, Şcoala Primară din satul Ciuldeşti şi grădiniţele din comună au beneficiat de lucrări şi reparaţii curente acolo unde a fost necesar.

Pe lista de investiţii s-au regăsit: zugrăveli, curăţenie şi igienizare la Şcoala Primară Ciuldeşti, la Şcoala Gimnazială Bistra Centru au fost realizate lucrări reparaţii curente, zugrăveli în toată şcoala (2972 de metri pătraţi), înlocuirea parchetului existent cu unul nou în toate sălile (591 de metri pătraţi, înlocuirea tarkett-ului uzat cu unul nou  pe holul de la parter şi scări şi montare tarckett pe perete până la înălţimea de 1,25 metri pentru o mai bună întreţinere a spaţiului,  curăţenie şi igienizare.

Şcoala Primară ,,Nicodim Ganea” cu clasele Pregătitoare-IV – Centru din comuna Bistra a fost modernizată şi dată în folosinţă în luna februarie a acestui an. Aici s-au efectuat doar lucrări de curăţenie şi întreţinere,.

La Grădiniţa cu Program Normal Ciuldeşti – zugrăveli, curăţenie, igienizare,  Grădiniţa Gârde – reparaţii curente, zugrăveli, curăţenie şi igienizare,  Grădiniţa cu Program Normal Bistra – zugrăveli, reparaţii curente, curăţenie şi igienizare. Acolo unde a fost cazul s-au executat şi lucrări de reparaţii a mobilierului şcolar.

De asemenea, a fost asigurat 100% şi combustibilul solid necesar încălzirii sălilor de clasă pe perioada anotimpului rece. Au fost achiziţionate două generatoare pentru a putea avea curent electric şi a asigura căldura în şcoli atunci când sunt întreruperi de electricitate de la reţea. Costul a fost de 30.000 lei , bani asiguraţi de către Primăria Comunei Bistra.

Primăria Bistra a alocat peste 240.000 lei de la bugetul local pentru anul 2023, pentru funcţionare, lucrări de întreţinere şi reparaţii la şcolile din comună. În total, investiţiile la Şcoala Gimnazială ”Nicodim Ganea” Bistra din această vară se ridică la peste 300.000 lei.

„Am pregătit şcolile şi grădiniţele din comuna noastră pentru noul an şcolar care a începe pe data de 11  septembrie. Dorim ca elevii noştri să beneficieze de toate condiţiile aferente unui proces educaţional modern şi de calitate pentru a performa. Viitorul unei comunităţi  şi al societăţii noastre depinde de educaţie. Copiii sunt cea mai importantă investiţie a noastră”, a declarat primarul comunei Bistra, Traian Gligor.

În comuna Bistra sunt înscrişi 265  elevi si 78 preşcolari  în anul şcolar 2023-2024.

,,Le doresc elevilor şi cadrelor didactice un nou an şcolar plin de realizări, succese şi împliniri. Un an şcolar în care provocările să se transforme în reuşite. Împreună, cadre didactice, elevi, părinţi şi administraţia publică locală vom fi parteneri pentru o educaţie de calitate şi performanţă”, spune Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.