.

Școlile pot aplica pentru a primi granturi de până la 200.000 de euro prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțat de PNRR

Potrivit ministerului Educației, granturi de câte cel mult 200.000 de euro / școală pot primi cel puțin 2.500 de școli din 3.325 de școli cu risc mare de abandon școlar, prin programul finanțat prin PNRR, în valoare de 543 de milioane de euro, adică „Dezvoltarea unui sistem integrat de prevenire, intervenție și compensare pentru a crește participarea școlară”.

Programul vizează implementarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) prin acordarea de granturi, în două runde. Fiecare grant va avea o valoare de maximum 200.000 euro, în funcție de numărul de elevi înscriși și gradul de marginalizare a localității, și va fi implementat pe o durată de 3 ani.

Se pot înscrie cu declarații de intenție și unitățile de învățământ care nu se află pe lista publicată, dar care îndeplinesc criteriile de vulnerabilitate descrise în HG 1.309/2021.

Ce pași trebuie să urmeze școlile pentru a beneficia de granturi?

Să transmită declarație de intenție până la data de 17 ianuarie 2022.

Toate declarațiile de intenție vor fi evaluate, urmând ca unitățile de învățământ preselectate să fie invitate să depună o propunere de proiect care va include, în mod obligatoriu, și o analiză de nevoi.

Potrivit consilierului ministrului educației, Radu Szekely, într-o postare pe Facebook, “banii pot fi folosiți pentru programe pe care unitățile de învățământ le propun: școală după școală, ore remediale one-on-one sau în grup, evaluarea dificultăților de învățare, planuri individuale de învățare, sprijin colegial între elevi, cercuri școlare, consiliere și orientare școlară, mediere, Programe „A 2-a Șansă”, activități outdoor, terapie prin artă, dezvoltare de materiale educaționale, comunități de practică, coaching, leadership, participare la cursuri specifice de formare continuă, parteneriate cu alte entități din mediu public–privat, acordarea de subvenții pentru susținerea elevilor în finalizarea învățământului gimnazial, susținerea colaborării cu părinții (inclusiv educație parentală), activități de dezvoltare a climatului pozitiv în școală, acțiuni de combaterea violenței, acțiuni anti-bullying, excursii, tabere, festivaluri, evenimente educaționale, activități nonformale, activități culturale comunitare, sportive, parteneriate cu alte școli, educație pentru sănătate, activități de networking școlar, și orice altă soluție fezabilă la nivel local“. Sursa: www.edupedu.ro

Iată care sunt unităţile şcolare eligibile din judeţul Hunedoara:

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate