Scrimă: O medalie pentru cei 25 de ani de activitate

Revenită în ţară după ce a cucerit medalia de argint la întrece­rile de la Tokyo, Ana-Maria Popescu a declarat pe Aeroportul Henri Coandă, că toţi cei 25 de ani de când practică scrima sunt în spatele medaliei de argint câştigate la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
“Fac scrimă de 25 de ani, toţi aceşti 25 de ani sunt în spatele acestei medalii. E simplu. Dacă ne gândim la un gimnast, care intră în sală la 3 ani, atunci pentru el e şi mai greu. Pe podium, când poate nu cântă imnul tău, nu înţelegi ce ai realizat, dar îi ai în minte pe toţi oamenii care te-au ajutat să ajungi acolo. Că de fapt tu nu faci decât să-i reprezinţi pe ei, să le reprezinţi munca. Pentru că deşi sunt pe podium, sunt oamenii care nu au dormit nopţi ca să mă ajute pe mine să ajung acolo”, a spus Ana Ma­ria Brânză.
Scri­mera nu a fost impre­sionată de condiţiile şi organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. “Organizarea a fost ieşită din comun, dar nu neapărat în sensul bun. Ori aşteptările noastre au fost foarte mari… însă nu mi s-au părut condiţiile mai presus decât un European sau Mondial organizat în Europa. Nu mi s-a părut nimic extraordinar. Ce-i drept sunt foarte riguroşi, ca şi oameni, dar noi nu ştim ce s-a întâmplat acolo, nu ştim cum arată Tokyo, nu ştim cum arată Japonia. Ştiu doar cum arată Satul Olimpic şi o sală… care nu a fost cea mai minunată sală în care am fost vreodată”, a menţionat ea.
Ana-Maria Popescu a explicat că a înţeles din presă că va fi premiată cu 80.000 de euro pentru medalia de argint, dar a subliniat că banii nu îi va cheltui pe o vacanţă: ” Deşi mi-aţi făcut voi calculul şi o să iau, din ce am înţeles, 80.000 de euro, nu o să plec în nicio vacanţă super-exotică pentru că mai am credite de achitat. Adică e OK, sunt bine. Dar apreciez că nu trebuie să caut eu în Monitorul Oficial (n.r. – cât este prima pentru medalie), ci sunt anunţată de presă. Dar eu nu am înţeles unde e grija omului de rând cât câştigă sportivii pentru medalii”.
Ea a precizat că a solicitat ministrului Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, cele 5 milioane de lei care lipsesc din bugetul Federaţiei Ro­mâ­ne de Scrimă nu pentru a avea ea condiţii mai bune de pregătire, ci pentru copiii care vin să practice scrima.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.