.

SJU Deva: Un pacient a fost operat greşit la cap

Un medic neurochirurg de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva este acuzat de superiorii săi că ar fi operat greşit un pacient internat cu un hematom pe partea stângă a capului. Conducerea spitalului susţine că neurochirurgul ar fi intervenit în ambele părţi ale craniului, în condiţiile în care pacientul ar fi avut nevoie de operaţie doar pe partea afectată de hematom.În aceste condiţii, conducerea SJU Deva a depus o plângere penală împotriva medicului, fiind solicitată şi o expertiză medico-legală în acest caz, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, directorul medical al spitalului judeţean, dr. Lucian Miron. Decizia a fost luată, spune acesta, după ce medicul neurochirurg a transmis conducerii spitalului că acest gen de operaţie s-ar fi impus pe ambele părţi ale capului.

Cer expertiză medico-legală

„Am considerat că se impune o expertiză medico-legală şi am depus şi o plângere către organele în drept în vederea elucidării acestei situaţii – dacă era bună intervenţia pe ambele părţi. (…) Aşteptăm rezultatele anchetei şi ale expertizei medico-legale şi vom lua măsurile care se impun”, a declarat directorul medical al SJU Deva.

Întrebat dacă în opinia sa neurochirurgul a greşit atunci când a efectuat intervenţia chirurgicală pe ambele părţi ale capului pacientului, directorul medical a apreciat că ar fi vorba despre o eroare medicală.

„A confundat stânga cu dreapta. E suficient! Să intervii pe partea dreaptă, când hematomul este pe partea stângă! Cred că mai greşit de aşa, nu se poate”, a răspuns dr. Lucian Miron.

CJ Hunedoara cere intervenţia Colegiului Medicilor

Cazul a intrat şi în atenţia Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, în condiţiile în care spitalul judeţean se află în subordinea administraţiei judeţene. Administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, a declarat, în cadrul conferinţei de presă, că Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor ar trebui să intervină în acest caz, mai ales că dreptul de liberă practică al medicului neurochirurg ar fi expirat în cursul zilei de miercuri.

În opinia administratorului public, situaţia apărută la SJU Deva este una de natură a zădărnici eforturile CJ Hunedoara pe linia asigurării unor condiţii bune pacienţilor şi medicilor de aici.

„Chiar dacă CJ Hunedoara face toate eforturile pentru a investi, pentru a face ca spitalul să funcţioneze bine, chiar foarte bine, din păcate, activitatea unor medici (…) aduce o imagine proastă asupra CJ Hunedoara. De aceea, atragem atenţia tuturor forurilor de decizie – Colegiul Medicilor Timişoara, Colegiul Naţional al Medicilor, Ministerului Sănătăţii, la care conducerea SJU Deva a făcut „n” sesizări la adresa acestui medic şi (acestea, n.r.) nu au luat nicio măsură. Din punct de vedere legal, conducerea SJU Deva a luat toate măsurile”, a spus administratorul public al judeţului Hunedoara.

Contactat telefonic, neurochirurgul la care au făcut referire autorităţile, a transmis, printr-o altă persoană, că se află în proces cu SJU Deva şi că aşteaptă soluţia instanţelor de judecată. Aceeaşi persoană a spus că medicul s-ar simţi discriminat.

O situaţie delicată

Deocamdată, situaţia de la SJU Deva este relativ încurcată. Conducerea spitalului susţine că nu poate lua măsura suspendării din activitate a medicului, fără o decizie din partea Colegiului Medicilor sau a Ministerului Sănătăţii, chiar dacă acesta este acuzat, indirect, de o eroare. Ce s-a putut dispune, afirmă dr. Lucian Miron, este că medicul în cauză, care are şi specialitatea de ginecologie, să nu mai poată face gărzi.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate