Solicitare pentru finalizarea urgentă a lucrărilor la barajul de la Mihăileni

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, solicită finalizarea lucrărilor de execuţie a barajului de la Mihăileni, situat pe râul Crişul Alb, în vederea valorificării potenţialului hidroenergetic al râului, dar şi pentru atenuarea riscurilor de inundații pe un sector important din județele Hunedoara și Arad

În acest context, președintele Laurențiu Nistor, a transmis, astăzi, un document primului-ministru al României, Nicolae Ionel Ciucă, referitor la situația lucrărilor la obiectivul „Acumularea Mihăileni de pe râul Crișul-Alb, județul Hunedoara”, o investiție începută în anul 1987 și nefinalizată încă. Documentul a fost remis și în atenția ministrului mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos.

Obiectivele realizării acestei investiții constau în asigurarea necesarului de apă pentru populație și pentru zona industrială, producerea de energie electrică și apărarea împotriva inundațiilor pentru un sector întins al râului Crișului Alb, respectiv Mihăileni-Gurahonț.

Acest obiectiv de investiții este în concordanță cu obiectivele de îmbunătățire a calității vieții oamenilor, cu cele referitoare la standardele de mediu, dar și cu cele care implementează o infrastructură adecvată de prevenire a riscurilor naturale, contribuind esențial la îndeplinirea angajamentelor României față de Uniunea Europeană, se arată în documentul transmis premierului Nicolae Ionel Ciucă.

„Ne exprimăm speranța și dorința ca acest obiectiv atât de important să nu fie analizat și tratat ca și intenția Consiliului Județean Hunedoara de a prelua Termocentrala Mintia în scopul producerii de energie electrică, în contextul unei crize energetice la nivel național și european. Intenția noastră am prezentat-o în mod repetat, în cel puțin 3 adrese, înaintate către toate autoritățile competente, inclusiv către Ministerul Energiei”, se arată în textul documentului semnat de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Biroul de presă al Consiliului Județean Hunedoara

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.