Taxă specială pentru emiterea atestatului de ADMINISTRATOR DE CONDOMINII

Persoanele fizice din municipiul Deva care solicită Direcției de Asistență Socială Deva atestarea ca administrator de condominii vor plăti o TAXĂ specială pentru emiterea atestatului – începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Măsura a fost aprobată de Consiliul Local Deva, în ședința extraordinară de miercuri, 14 septembrie 2022, prin Hotărârea nr. 336/2022, în conformitate cu prevederile Codului administrativ și ale Codului fiscal și are în vedere activitatea de preluare, verificare și evaluare a dosarelor depuse de către solicitanți, care presupune o atenție sporită, precum și întocmirea de acte administrative, atent elaborate, exclusiv în beneficiul solicitanților.

Cuantumul taxei speciale pentru emiterea atestatului de administrator condominii va fi stabilit în fiecare an, prin hotărâre a Consiliului Local.

Pentru anul 2023, nivelul acestei taxe este 100 de lei, potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 340/2022 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale, precum și a taxelor speciale pentru anul 2023 în Municipiul Deva.

Taxa specială pentru emiterea atestatului de administrator condominii poate fi ACHITATĂ electronic – prin oricare dintre modalitățile de plată puse la dispoziție de către administrația locală, sau în numerar – la casieria Direcției de Asistență Socială Deva.

Dovada achitării taxei se face odată cu depunerea, la sediul DAS Deva – Compartimentul Asociații de Proprietari, a cererii de atestare și a dosarului cu documentele necesare.

Taxa specială percepută pentru emiterea atestatului de administrator condominii constituie venit la bugetul local al municipiului Deva.

Potrivit Legii nr. 196/2018 care reglementează înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, atestatul administratorului este valabil 4 ANI de la data emiterii și poate fi reînnoit în aceleași condiții în care a fost emis.

Direcția de Asistență Socială Deva

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.