Taxele şi impozitele pentru 2014 rămân neschimbate

Majoritatea autorităţilor locale a început colectarea taxelor şi impozitelor pe acest an. La Deva, acestea au rămas neschimbate. Cine plăteşte până la 31 martie are o reducere de 5%.

Deva – Începutul de an este şi momentul în care foarte multi hunedoreni aleg să-şi achite impozitele aferente perioadei nou începute. În general, la ghişeele serviciilor de taxe şi impozite se aşează pensionarii, care doresc să „se ştie în regulă” cu dările la stat. Cei mai tineri, caută soluţii alternative, cum ar fi plata pe internet.

„Primăria Deva a început să încaseze impozitele şi taxele locale pe acest an, cetăţenii care vor achita integral aceste obligaţii până la 31 martie urmând să beneficieze de o reducere de 5% din suma calculată. Impozitele pe acest an nu se majorează. De asemenea, la ghişeele primăriei se pot plăti şi celelalte taxe sau amenzi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Andrei Nistor.

Pe de altă parte, potrivit unei hotărâri care reglementează bugetul local pe anul 2014, autorităţile au scăzut impozitul pe clădiri la 1,5% din valoarea imobilului, în vederea sprijinirii agenţilor economici care desfăşoară activităţi pe raza municipiului.

De asemenea, Primăria Deva acordă investitorilor scutiri şi reduceri de impozite pe clădiri şi terenuri, pentru a-i ajuta pe aceştia să-şi dezvolte afacerile şi să creeze noi locuri de muncă. Condiţia impusă este ca valoarea investiţiilor să fie mai mare de 500.000 de euro şi să creeze minimum 25 de locuri de muncă, situaţie în care reducerile la impozitul pe clădiri încep de la 30%. Facilităţile vor fi acordate şi firmelor care dezvoltă proiecte de afaceri începute sau blocate din cauza crizei economice.

Programul de încasări este următorul:

Luni, marţi, joi şi vineri: 08.15 – 16.30
Miercuri: 08.15 – 18.30.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.