Tenis de câmp Monica Niculescu, noul căpitan al echipei de Fed Cup a României

 Florin Segărceanu căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României în ultimii 3 ani, a anunțat că nu va mai continua în această funcție, noul căpitan al echipei de Fed Cup a României fiind desemnatăMonica Niculescu (147 WTA la simplu, 53 WTA la dublu).

 România va întâlni Italia, în barajul pentru menţinerea / promovarea în Grupa Mondială a “Billie Jean King Cup”, fosta Fed Cup. Denumirea competiției pe echipe a fost modificată anul trecut în luna septembrie. Meciurile întâlnirii dintre România și Italia vor avea loc în 16 şi 17 aprilie, la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă.

“Nu mai sunt căpitanul nejucător al echipei de FedCup, o să fiu în preajma echipei. FedCup-ul intră într-o nouă etapă din punctul meu de vedere şi vine o generaţie tânără şi am considerat că un suflu mai tânăr, mai proaspăt să preia această generaţie şi să muncească în următorii ani. Monica Niculescu este pentru momentul acesta căpitanul nejucător pentru această primă întâlnire. Bineînţeles, va fi ajutată de Simona Halep cu sfaturi şi de Alina Tecşor, care a rămas în continuare acolo.

    Florin Segărceanu a stat pe banca naționalei la 5 întâlniri, câștigând 3 dintre ele: 3-1 cu Canada, 3-1 cu Elveția și 3-2 cu Cehia dar a pierdut însă ultimele două meciuri, 2-3 cu Franța în semifinalele din 2019, respectiv 2-3 cu Rusia în primul tur al Grupei Mondiale din 2020.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.