Anamaria Gavrilă: Termocentrala Mintia trebuie să revină Primăriei Deva, nu GSP Power

Cer actualei Puteri să nu facă aceleași greșeli ca la Bruxelles.

Ce să vezi? Comisia Europeană mi-a dat dreptate  și a decis scoaterea din PNRR a proiectului în valoare de 600 milioane de Euro servit de ministrul Energiei companiei GSP Power. Pentru încercarea de a-i exclude pe investitorii din energie onești dintr-o competiție pentru fonduri europene care ar trebui să fie deschisă și corectă, Virgil Popescu ar trebui să își dea demisia.

În acest context, procesul de vânzare a activelor Termocentralei Mintia către GSP Power trebuie să fie stopat, urmând ca termocentrala să revină Primăriei Deva și să fie retehnologizată pe fonduri europene. Nu poți să închizi Mintia pentru a transfera activele termocentralei, pe sub masă, într-un proces lipsit de transparență, aceleiași GSP Power. Cer actualei Puteri să nu facă aceleași greșeli ca la Bruxelles! Termocentrala care asigura termia în Deva trebuie să revină administrației publice locale. Cu 600 de milioane de Euro, banii europeni pe care Virgil Popescu ar fi vrut să îi verse direct în buzunarele GSP Power, am putea avea la Deva cea mai performantă și mai ecologică termocentrală din Ardeal. Sigur ne-ar rămâne bani să schimbăm și rețeaua de termoficare din oraș.

19.07.2021

Deputat AUR Anamaria Gavrilă

Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA

1 răspunde
 1. La asa guvernanti, asa guvernati
  La asa guvernanti, asa guvernati says:

  Muntii nostri aur poarta, noi….
  Ce face PNL-ul lui Orban, Catu si Isar cand vor sa distruga independenta energetica a Romaniei pe care, in programul electoral spuneau c-o vor apara cu pretul vietii ? Lichideaza CEH, inchid Termocentrala Mintia platind compensatii astronomice disponibilizatilor si angajeaza firme de paza ca sa fie siguri ca nimic nu mai misca. Totul din banii cetatenilor Romaniei care sunt ocupati cu treburi mai importante: concedii, fotbal, hipermarketuri, jocuri de noroc, antivaccinarea, etc. etc.
  Ghinion !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.