„Utilizați  prudent antibioticele, în interesul Dvs. și  al sănătății publice!”

Pe 18 noiembrie 2017 se celebrează a 10-a Zi Europeană a Informării despre Antibiotice (ZEIA), un eveniment anual sub coordonarea ECDC.

“ZEIA ţinteşte prudenţa în utilizarea antibioticelor, singurul mod de a frâna dezvoltarea alarmantă a rezistenţei la antimicrobiene (RAM) – inamic major al sănătăţii publice mondiale.

Campania se desfăşoară sub sloganul: „Utilizați prudent antibioticele, în interesul Dvs. și al sănătății publice!”

Tema campaniei este anul acesta : Administrarea antibioticelor: întotdeauna precedatăde o recomandare medicală.

Scopul specific ZEIA 2017 este  promovarea susținută a utilizării prudente a antibioticelor pentru împiedica infecțiile comune și leziunile minore să ucidă iară și în viitorul apropiat .

În acelaşi timp ZEIA 2017 focalizează pe informarea publicului larg în privinţa mijloacelor de apărare aflate la îndemâna sa în faţa ameninţării RAM: aprofundarea cunoştinţelor privind afecţiunile-ţintă pentru antibiotice şi evitarea recurgerii necontrolate la antimicrobiene”, se arată într-un comunicat primit de la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara.

Luni, 20.11.2017  ora 11 ºº, se va organiza, un simpozion dedicat ,,Ziua Europeana a Informării despre Antibiotice,la  sediul SPLAS  apartinând Primăriei Orăştie.

Cu această ocazie, vor fi celebrate şi campaniile:  „Ziua Mondială de Luptă Impotriva Diabetului, „Ziua  Naţională fără Tutun”, Ziua  Internaţională pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeilor”,„Ziua Mondială de  Luptă Impotriva HIV/SIDA”, „Gripa –nu se trateaza cu antibiotice ”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.