„Utilizați  prudent antibioticele, în interesul Dvs. și  al sănătății publice!”

Pe 18 noiembrie 2017 se celebrează a 10-a Zi Europeană a Informării despre Antibiotice (ZEIA), un eveniment anual sub coordonarea ECDC.

“ZEIA ţinteşte prudenţa în utilizarea antibioticelor, singurul mod de a frâna dezvoltarea alarmantă a rezistenţei la antimicrobiene (RAM) – inamic major al sănătăţii publice mondiale.

Campania se desfăşoară sub sloganul: „Utilizați prudent antibioticele, în interesul Dvs. și al sănătății publice!”

Tema campaniei este anul acesta : Administrarea antibioticelor: întotdeauna precedatăde o recomandare medicală.

Scopul specific ZEIA 2017 este  promovarea susținută a utilizării prudente a antibioticelor pentru împiedica infecțiile comune și leziunile minore să ucidă iară și în viitorul apropiat .

În acelaşi timp ZEIA 2017 focalizează pe informarea publicului larg în privinţa mijloacelor de apărare aflate la îndemâna sa în faţa ameninţării RAM: aprofundarea cunoştinţelor privind afecţiunile-ţintă pentru antibiotice şi evitarea recurgerii necontrolate la antimicrobiene”, se arată într-un comunicat primit de la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara.

Luni, 20.11.2017  ora 11 ºº, se va organiza, un simpozion dedicat ,,Ziua Europeana a Informării despre Antibiotice,la  sediul SPLAS  apartinând Primăriei Orăştie.

Cu această ocazie, vor fi celebrate şi campaniile:  „Ziua Mondială de Luptă Impotriva Diabetului, „Ziua  Naţională fără Tutun”, Ziua  Internaţională pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeilor”,„Ziua Mondială de  Luptă Impotriva HIV/SIDA”, „Gripa –nu se trateaza cu antibiotice ”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.