Vălişoara: Impozite și taxe locale nemodificate

Administraţia locală din comuna Vălişoara a început încasarea taxelor şi impozitelor locale pe acest an. Îmbucurător este faptul că acestea se menţin la valoarea de anul trecut, singura modificare fiind o indexare cu rata inflaţiei, ce este impusă de Codul Fiscal.

„Contribuabilii persoane fizice și juridice care dețin bunuri imobile, terenuri și construcții pe raza comunei Vălișoara precum și mijloace de transport înregistrate în evidențele fiscale ale primăriei, pot achita impozitele și taxele locale pentru acest an, începând cu data de vineri, 7 ianuarie 2022. Programul de încasare este de luni până joi între orele 7,30– 16,00, iar în ziua de vineri între orele 7,30-13,30. În ultima zi lucrătoare din lună, încasările se fac până la ora 11,00”, a explicat primarul comunei Vălişoara, Camelia Bedea.

Autorităţile locale au precizat că acei contribuabili care achită integral impozitul până la data de 31 martie 2022 beneficiază de o bonificaţie de 10%

În ceea ce priveşte persoanele cu domiciliul în localitățile din ”Zona Moților”, acestea beneficiază de reducerea impozitelor cu 50% stabilite la nivelul comunei Vălișora, în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea unor facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi în Rezervaţia Biosferei “Delta Dunării”, republicată, cu modificările ulterioare.

„Impozitele și taxele locale nu s-au majorat în acest an, fiind doar indexate cu indicele de inflație aferent, respectiv 2,6%, comunicat de Institutul Național de Statistică, așa cum prevede Codul Fiscal. A fost modificat doar cuantumul taxei de mediu”, a precizat primarul comunei Vălişoara.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.