Vălişoara: Investiţii la şcoala din comună

Educaţia elevilor reprezintă un obiectiv important pentru administraţia locală din comuna Vălişoara, iar acest deziderat este susţinut prin modul în care Primăria a înţeles să sprijine şcoala din localitate.

Pentru debutul acestui an şcolar au fost alocate fonduri de la bugetul local, astfel că s-a reuşit efectuarea unor lucrări de reparaţii la clădirea şcolii, dar şi modernizarea unor spaţii interioare.

„Împreună cu cadrele didactice și cu personalul administrativ am făcut toate eforturile pentru ca elevii să pășească într-un mediu curat și primitor. Din banii alocați în bugetul comunei Vălișoara pentru anul 2021, am realizat o serie de lucrări și dotări la unitatea de învățământ, respectiv reparații la o porțiune a fațadei, montare de geamuri și uși din tâmplărie PVC, montarea unui sistem de încălzire la subsolul unității de învățământ unde este amplasat grupul sanitar și montarea de boilere pentru apa caldă. De asemenea au fost făcute lucrări de dezinsecție și deratizare”, a arătat primarul comunei Vălişoara, Camelia Bedea.

Planurile administraţiei locale referitoare la susţinerea procesului educaţional se reflectă şi în proiectele prin care se încearcă modenizarea materialelor didactice şi aducerea acestora la standardul actual.

„Desigur, suntem conștienți că sunt extrem de multe lucruri de făcut pentru ca această școală să ajungă la nivelul standardelor europene, dar vom face toate eforturile ca în fiecare an să alocăm sume din bugetul local pentru lucrări de reparații, modernizare și dotare a singurei școli funcționale din comună. În primăvara acestui an, instituția a depus un proiect pentru dotarea sălilor de clasă cu table interactive și alte echipamente pentru buna desfășurare a activității școlare chiar și în mediul on-line”, a completat primarul Camelia Bedea.

Nu vor fi lăsate de-o parte activităţile extraşcolare prin care elevii vor putea să-şi completeze cunoştinţele acumulate la cursuri.

„Intenționăm să organizăm în parteneriat cu diverse instituții, excursii prin care copiii să afle istoria, cultura și frumusețile acestui județ, cum ar fi: muzee, cetăți, parcuri naturale, etc. Cu o parte din elevii acestei școli, ne-am întâlnit și pe parcursul vacanței școlare la cursul de programare organizat împreună cu d-nul profesor Cosmin Călușer iar un nou curs, mai avansat, dorim să-l organizăm în cursul anului școlar. Dragi elevi, vă îndemnăm să conștientizați importanța educației și implicit a școlii, iar prin muncă, perseverență, curaj și voință să vă îndepliniți cele mai îndrăznețe visuri. Cultivați-vă mintea și inima prin lectură și străduiți-vă să fiți, în fiecare an școlar, mai buni decât în anul care a trecut. Celor care abia intrați în lumea școlii sau care vă reîntoarceți la ea, vă urăm ca 2021-2022 să vă fie un an al bucuriei de a învăța și al visurilor împlinite”, a completat primarul comunei Vălişoara.

„Dorim să o felicităm pe tânăra învățătoare, Laura Lazăr, care a ales să-și înceapă cariera de învățător chiar în școala unde a deprins primele taine ale învățăturii și să-i urăm mult succes în cariera de cadru didactic!”

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.