.

Valul 4 al pandemiei încă neîncheiat. Pregătiri pentru valul 5

„Valul 5 al pandemiei de COVID-19 nu va ocoli România, dar intensitatea și gravitatea acestuia depind de rata vaccinării populației” a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, în cadrul unei ședințe operative, în sistem videoconferință, susținută astăzi împreună cu prefecții, directorii Direcțiilor de Sănătate Publică și conducerea Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din fiecare județ. 

    Împreună cu prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, la videoconferință au participat subprefectul Lorincz Szell, inspectorul-șef al ISU, col. Viorel Demean și directorul DSP, Sebastian Mezei.

   Autoritățile sanitare de la București au solicitat ca rețeaua de spitale din fiecare județ să fie, pe cât posibil, îmbunătățită, mai ales în privința numărului de paturi pentru bolnavii de COVID-19.

   Totodată, trebuie restabilite, în noile condiții preconizate a fi determinate de un nou val de infectări, timpul de mobilizare și de răspuns al ajutorului medical să fie mult mai redus decât cel constatat în valul 4, care nu a fost încă depășit.

    În același timp, pentru tratamentul COVID-19, Ministerul Sănătății a repartizat deja spitalelor 10.000 doze de Remdesivir, 50.000 se află în stoc iar alte 70.000 sunt în curs de achiziție. De asemenea, există posibilitatea tratamentului cu „anticorpi monoclonali” pentru pacienții care pot face un astfel de tratament.

     Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, consideră că alături de echipele medicale din spitale, un rol foarte important îl are implicarea medicilor de familie, care pot direcționa pacienții  spre spitale, încă de la debutul unor simptome medii, pentru a tratament de specialitate astfel încât să fie redus considerabil riscul unor forme severe ale bolii.

  În județul Hunedoara aprovizionarea spitalelor cu medicamente specifice diferitelor faze ale bolii se desfășoară normal. A fost mărit numărul de paturi pentru terapie intensivă și bolnavi cu forme medii, dar o situație dificilă se înregistrează în privința numărului redus al medicilor și personalului sanitar cu specialitatea ATI.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate