Veţel: Tehnologia digitală câştigă teren în administraţia locală

Autorităţile locale din comuna Veţel au reuşit să câştige o finanţare în valoare de 2,1 milioane lei, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, fapt care va permite implementarea mai multor obiective ce ţin de procesul de digitalizare în activitatea de zi cu zi.

Potrivit primarului Ioan Henţiu, un prim obiectiv se referă la monitorizarea, cu ajutorul unui sistem video, a unor zone cunoscute cu probleme de infracţionalitate sau de nerespectare a legislaţiei în ceea ce priveşte depozitarea deşeurilor.

„Există, din păcate, oameni care nu respectă regulile de convieţuire socială. Aşa că este nevoie să putem monitoriza unele zone ale comunei pentru a preveni diverse incidente neplăcute sau pentru a-i depista pe cei care aruncă gunoiul în locuri nepermise”, a precizat primarul comunei Veţel.

Un aspect important al proiectului vizează transportul elevilor la şcoală. Primăria Veţel a depus un proiect, prin PNRR, prin care doreşte achiziţia a trei microbuze electrice. Finanţarea de 2,1 milioane lei obţinută acum permite ca administraţia locală să monteze două staţii de încărcare pentru microbuzele electrice şi astfel să asigure un transport curat, ecologic, pentru copii.

„Nu ne oprim cu demersurile pentru a depune cât mai multe proiecte pe axele de finanţare nerambursabilă. Aceste fonduri reprezintă o bună oportunitate pentru dezvoltarea infrastructurii din comună, mai ales că investiţiile sunt necesare, dar şi costisitoare pentru bugetul unei comune. Aşa că orice finanţare nerambursabilă atrasă este binevenită”, a precizat primarul comunei Veţel.

El a mai arătat că în acest an vor avea prioritate punerea în practică a proiectelor câştigate de Primărie şi, implicit, asigurarea cotelor de cofinanţare pentru acestea.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.