Viva Magenta, culoarea anului 2023 aleasă de Institutul Pantone

Institutul Pantone a ales culoarea anului 2023. Se numește Viva Magenta, se află undeva între roșu și albastru și este descrisă ca o nuanță caldă și cool. Vreme de 25 de ani, celebrul institut alege, pe final de an calendaristic, o culoare reprezentativă pentru următoarele 12 luni.

Denumirea exactă a culorii este Pantone 18-1750 Viva Magenta. Este, spun cei care au ales-o, o nuanţă vibrantă şi nuanţată de roşu purpuriu și un exemplu de echilibru. Se bazează atât pe tonuri calde, cât şi reci, iar originile culorii sunt ancorate în natură.

Magenta se regăsește atât în picturile din peșteri cât și în paleta de culori a galaxiilor.

„Este curajoasă, este neînfricată și este folosită pentru a descrie optimism și fericire și știm că avem cu toții nevoie mare de așa ceva”, spune Leatrice Eiseman, directorul executiv al Institutului Pantone, potrivit The Guardian.

Viva Magenta, o culoare de sărbătoare

În cultura populară circulă diverse variante de magenta, folosite de celebrități din toată lumea. Nu este ușor de purtat, însă poate transmite un mesaj puternic, spun criticii vestimentari.

„Numele culorii în sine vă spune că aceasta este o culoare cu care să sărbătoriţi, o culoare exuberantă care promovează optimismul şi bucuria”, a mai declarat Eiseman.

Pentru 2022, culoarea aleasă de Institutul Pantone a fost Very Peri. Pentru crearea sa, cercetătorii au amestecat tonuri de albastru cu roșu-violet. /www.europafm.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.