Zăpadă de peste 1,20 metri la Straja

Stratul de zăpadă în staţiunea Straja depăşeşte 1,20 metri, iar schiorii sunt atraşi ca de un magnet de pârtiile din această parte de ţară.

Calitatea pârtiilor din Straja este deja recunoscută, fapt demonstrat şi de faptul că aproape toate locurile de cazare au fost rezervate până pe 20 februarie. Instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale. Îmbucurător este faptul că numărul turiştilor a crescut şi în timpul săptămânii, cel mai probabil datorită ofertelor tentante avansate de cabanierii din zonă.

Pe de altă parte, copiii trebuie să ştie că mascota vie a staţiunii Straja, ursul Baloo, este încă în hibernare.

Îngrijitorii afirmă că este pentru prima oară când Baloo hibernează atât de mult timp şi, pentru a-l proteja, au montat, în vecinătatea locului în care se află simpaticul urs, un panou prin care roagă să nu fie deranjat.

„Baloo a intrat în hibernare pe 3 ianuarie. Este un semn de sănătate, deoarece arată cât este de bine hrănit, că şi-a făcut rezervele pentru iarnă şi, mai ales, că nu este deranjat în locul lui. Turiştii, mai ales copiii, au înţeles că Baloo este în hibernare şi că trebuie să-l respecte. De aceea, chiar dacă vin la Baloo, au grijă să nu facă zgomot”, a explicat cabanierul Emil Părău, cel care are grijă de animal.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.