Atletism: Anișoara Cușmir-Stanciu, noul președinte al federației

Federația Română de Atletism are, de puțin timp, un nou președinte în persoana fostei campioane olimpice la săritura în lungime Anişoara Cuşmir-Stanciu. Ea a fost aleasă în funcţia de preşedinte a Federaţiei Române de Atletism, după ce la Adunarea Generală de alegeri l-a învins pe preşedintele în exerciţiu, Florin Florea, în al doilea tur de scrutin, cu 131 voturi la 85.
La Adunarea Generală a Federaţiei Române de Atle­tism au participat 234 de membri, din 249 cu drept de vot și a durat peste 8 ore şi jumătate. Pentru funcția de președinte al FRA au candidat: fosta campioană olimpică la maraton, Constantina Diţă, campioana olimpică la sări­tura în lungime, Anişoara Cuşmir-Stanciu, preşedintele în exerciţiu, Florin Florea şi fostul preşedinte al federației, Sorin Matei.
În vârstă de 58 de ani, Anişoara Cuşmir-Stanciu este campioană olimpică la sări­tura în lungime, la Los Angeles, în 1984 și mai deţine în palmares titlurile de vicecampioană mondială şi europeană. Este Maestru emerit al sportului, a primit Ordinul Naţional pentru Merit, în grad de ofiţer, în anul 2000, a activat ca antrenor în cadrul secţiei de atletism a CSA Steaua şi a coordonat lotul olimpic de atletism la JO din 2016 de la Rio de Janeiro.
Pentru cele 4 funcţii de vicepreşedinte au fost aleşi Nicoleta Grasu ,Virgil Preda Cristina Man şi Cristian Dra­go­mir.
Prima mare competiție pe care România o va organiza sub coordonarea noii condu­ceri a federației este Campionatul European de Atletism pe echipe Liga I.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.