Atletism: Campionatul European de atletism pe echipe, la Cluj Napoca

Campionatul European de Atletism pe Echipe, Liga 1 se va desfășura în perioada 19 și 20 iunie 2021, la Cluj Napoca și reunește la start 13 echipe europene: Belarus, Belgia, Cehia, Elveția, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Olanda, Suedia, Turcia, Norvegia și România.

În Liga 1 a acestei competiții sunt reprezentate unele dintre cele mai puternice țări în atletism, în rândurile echipelor participante numărându-se numeroși atleți medaliați la campionatele mondiale și europene și deținători de recorduri mondiale.
Organizarea Campionatului European pe Echipe Liga 1 este coordonată de Asociația Europeană a Federațiilor de Atletism (European Athletics), implementată de Federația Română de Atletism cu sprijinul Ministerul Tineretului și Sportului. „Organizarea acestui campionat în România reprezintă primul pas către normalitate. Ne bucurăm că România intră în zona organizatorilor de mari campionate europene de atletism și va găzdui, în anii următori, competiții specta­cu­loase de atletism care vor readuce atletismul acolo unde îi este locul, în prim planul competițiilor sportive” a declarat Florin Florea, preşedintele Federaţiei Ro­mâne de Atletism
Săptămâna trecută repre­zentanți ai European Athletics au fost la Cluj Napoca și au verificat condițiile de cazare și de competiție din Cluj-Napoca și au catalogat ca fiind excelente iar cei de la Arena Transilvania au stabilit toate cerințele impuse de transmisia televizată, ampla­sarea echipamentelor tehnice de cronometraj și măsurare, sisteme video și tehnologie de comunicații.
Campionatul European pe Echipe Liga 1 reunește 13 echipe, dintre care primele două clasate vor accede în Superligă, iar ultimele 3 vor retroceda în Liga 2.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.