Atletism: Competiție internațională de alergare pe șosea, la Brașov

Laureaţi ai curselor de la Berlin, Valencia, Praga, Madrid sau Istanbul vor lua startul în cursa de 10 km din cadrul Braşov Running Festival, competiţie care va avea loc pe 25 septembrie, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.
“Într-un sezon de toamnă încărcat de competiţii spectaculoase, Braşov Running Festival 10km, cursa certifi­cată World Athletics Elite Label, promite să fie una dintre cele mai competitive la nivel global. Braşovul este pregătit să găzduiască, pe 25 septembrie, înfruntarea unora dintre cei mai puternici alergători de pe mapamond”, precizează sursa citată.
Atletul Weldon Langat, din Kenya, este cel mai rapid sportiv înscris până acum în competiţie. Tânărul în vârstă de 24 de ani şi-a întrecut recordul carierei sale la Herzogenaurach, în aprilie anul acesta, cu un timp de 27:21 min. Compatriotul său, Isaac Kibet Ndiema, debutant în 2022 în alergările pe şosea, a realizat un timp de 27:45 min la Praga, pe 3 septembrie. Mogos Tuemay din Etiopia este, de asemenea, unul dintre candidaţii pentru câş­ti­garea cursei. Campionul Africii la 10.000 m în iunie are un record personal de 27:50, obţinut anul trecut.
Alex George, campionul european britanic U20 în 2015, s-a dovedit a fi într-o formă bună anul acesta, obţinând un timp de 13:33.25 la o cursă de 5.000 m în iunie. Benard Kibet Yegon, cu un record de 13:44 min la 5.000 m, va debuta pe distanţă mai mare la Braşov. Nicolae Alexandru Soare, cel mai titrat alergător român al momentului, pare singurul român capabil să încerce să obţină una dintre poziţiile fruntaşe.
O altă prezenţă remarca­bilă, Sheila Chepkirui este cel mai titrat sportiv din cursa feminină. Sportiva kenyană, care în prezent ocupă locul 6 în clasamentul mondial de alergări pe şosea, fost lider mondial şi a obţinut o meda­lie de aur la Campionatele Mondiale U18, o medalie de aur la Campionatele Africane şi o medalie de bronz la Jocurile Commonwealth din acest an.
În cariera sa, tânăra în vârstă de 31 de ani a reuşit cel mai bun timp pe 10 km cu timpul de 29:46 min, la Valencia, în 2020.
Printre concurentele redutabile din cursa feminină se mai numără şi kenyencele Faith Cherono (30:50 min), Esther Borura (31:02), Aberash Minsewo din Etiopia (30:58), Sarah Chelangat (31:11) din Uganda, precum şi Stella Rutto (România), care a obţinut timpul de 15:06:93 în această vară la 5.000 m.
Braşov Running Festival cuprinde o varietate de curse de alergare pe şosea, cea mai importantă fiind “World
Athletics Elite Label 10 km”. Alte curse includ alergări pentru copii şi juniori, dar şi open, de la 800 m până la 5 km. Toate probele sunt programate în 25 septembrie, între orele 9 şi 13.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.