Atletism: Florentina Marincu și Claudia Florea, medalii de aur la naționale

La ediția din acest an a Campionatelor Naționale de atletism în sală pentru seniori și tineret, competiție care s-a desfășurat în Sala de atletism „Ioan Soter” din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu din Capitală atleții din Deva s-au numărat printre medaliații întrecerilor.

Astfel sportivele Florentina Marincu Iușco și Claudia Maria Florea au câștigat câte două medalii de aur și au fost printre cele mai titrate atlete ale competiției.
Florentina Marincu Iușco (legitimată la LPS Cetate Deva, antrenor prof. Nicolae Alexe) s-a impus în proba de triplusalt pe care a câștigat-o cu o săritura care a măsurat 13.75 m și în cea de săritura în lungime pe care a câștigat-o lejer cu performanța de 6.48 m.
Maria Claudia Florea (dublă legitimare SCM Deva- CS Ghelari, antrenor prof. Toma Emerson) a câștigat medalia de aur și titlul național în proba de 1500 m (cu timpul de 4:20.17) și apoi la 800 m cu timplul de 2:06.76.
Au mai urcat pe podiumul de premiere la ediția de anul acesta Andrei Răzvan Deliu (legitimat la SCM Deva) care și-a trecut în palmaresul personal un nou titlu de campion național în proba de săritura cu prăjina (5.00 m), probă pe care o domină de mai mulți ani și Antonia Irimie (SCM Deva) o medalie de argint la săritura cu prăjina cu 3.30 m, dar mult sub posibilitățile atletei din Deva.
Cei trei medaliați cu aur la naționale, adică Răzvan De­liu, Florentina Marincu și Maria Claudia Florea au dreptul să participe la Campionatele Balcanice de atle­tism în sală pentru seniori care sunt pro­gramate în 20-22 februarie la Istanbul cu șanse la cucerirea altor me­dalii, Florentina Marincu Iușco are baremul pentru a fi prezentă și la Campionatele Europene de atletism indoor din Polonia de la Torun programate între 4- 8 martie iar Maria Claudia Florea e obligată, pentru a fi prezentă la Campionatele Europene de sală din Polinia, să obțină baremul de calificare la întrecerile de la Istanbul.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.