Băiţa: Programul „Anghel Saligny” asigură finanţare pentru trei proiecte de infrastructură rutieră

Administraţia locală din comuna Băiţa a reuşit să câştige trei proiecte cu finanţare nerambursabilă prin Programul naţional de investiţii „Anghel Saligny”, valoarea fondurilor atrase ridicându-se la peste 7,1 milioane de lei. Este vorba despre investiţii care au ca scop modernizarea unor drumuri şi refacerea de poduri.

„Am câştigat finanţare pentru toate cele trei proiecte pe care le-am depus pe acest program. Sunt investiţii absolut necesare. De exemplu, drumul comunal DC23 Fizeşti-Barbura, aflat acum într-o stare de degradare considerabilă, a fost inclus într-un proiect de modernizare cu o valoare de 2,95 milioane lei. Un alt proiect se referă la modernizarea a două drumuri din satul Peştera. Finanţarea atrasă se ridică la 2,65 milioane lei, drumurile urmând să fie asfaltate şi prevăzute cu tot ceea ce este nevoie pentru o infrastructură modernă. Nu în ultimul rând, avem în atenţie două poduri care necesită lucrări de reparaţii. De aceea, vom construi un pod în satul Lunca, iar un altul în satul Hărţăgani”, a detaliat primarul comunei Băiţa, Damian Diniş.

Guvernul României a aprobat alocarea sumei totale de peste 1 miliard de lei (223,3 milioane euro) pentru dezvoltarea județului Hunedoara, prin finanțarea proiectelor depuse în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Sumele alocate sunt prevăzute pentru realizarea a 157 de obiective din localități hunedorene și reprezintă cea mai mare finanțare alocată vreodată de Executiv județului Hunedoara.

Realizarea proiectelor de investiții vor avea ca rezultat racordarea tuturor comunităților din județ la sistemele de apă și canalizare, iar zeci de kilometri de drumuri vor fi asfaltati pentru prima data.

Programul „Anghel Saligny” a suscitat un interes major şi la nivel naţional, administraţiile locale

solicitând finanțări totale de peste 137 miliarde lei, deși bugetul acestuia se ridică la numai 65,5 de miliarde lei. 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.