Crişcior: Bloc ANL cu 20 de locuinţe

Construirea unui bloc ANL pentru familiile tinere, cu copii, din comuna Crişcior, reprezintă una din priorităţile administraţiei publice locale. Primăria a găsit o soluţie pentru această problemă, astfel că un bloc vechi, ce aparţine de comunităţii locale, va fi demolat, iar pe terenul rămas liber se va construi un imobil nou.

„Amplasamentul va fi predat celor de la ANL, care vor construi aici un bloc nou, cu 20 de locuinţe. Condiţiile de ocupare ale acestor locuinţe vor fi stabilite de ANL, în baza unui punctaj stabilit la nivel naţional”, a declarat primarul comunei Crişcior, Ovidiu Furdui.

Din calculele primăriei ar mai fi nevoie de un bloc similar, tot cu 20 de apartamente, pentru a se acoperi necesarul de locuinţe ANL, administraţia locală menţionând că va face toardemersurile necesare pentru soluţionarea problemei.

Pe de altă parte, primarul comunei Crişcior susţine că are nevoie de fonduri suplimentare la bugetul local, în condiţiile în care mai multe proiecte sunt în derulare cu fonduri câştigate prin Programul Na­ţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Este vorba despre mansardarea sediului administrativ al primăriei, în paralel cu reabilitare şi modernizare a acestuia. Pe lista investiţiilor se mai înscriu modernizarea şi dotarea dispensarului uman, iar în domeniul infrastucturii educaţionale este necesară extinderea, amenajarea şi do­tarea unui corp de clădire al liceului din Crişcior.

Sumele necesare pentru confinaţarea acestor proiecte se ridică la peste un milion de lei, doar pentru dispensar şi primărie. Primarul Ovidiu Furdui a menţionat că soluţia ar fi rectificarea bugetară, deoarece autoritatea locală nu este eligibilă pentru un împrumut de pe piaţa internă de capital.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.