„Drumul care uneşte” trece prin Sălaşu de Sus

Cel mai mare proiect cu impact social şi turistic- Via Transilvanica – cu o lungime de 1.400 de kilometri, are câteva puncte de reper şi în judeţul Hunedoara, iar comuna Sălaşu de Sus se numără printre aceste zone.

Sunt 141 de kilometri care trec prin judeţul nostru, traseul fiind definitivat în această lună printr-un eveniment care a avut loc în comuna Sălaşu de Sus la care au luat parte persoane publice cunoscute, prin care principele Nicolae al României şi realizatorul TV Andi Moisescu. Alături de ei s-au aflat oamenii locului, politicieni şi reprezentanţi ai mai multor primării şi ai CJ Hunedoara.

„Ne-am bucurat foarte mult că administratorii Tăşuleasa Social, ONG-ul părinte ale Via Transilvanica, a dorit ca festivitatea de încheiere a celor 141 de km din judeţul Hunedoara să aibă loc la Sălaşu de Sus, mai precis la Cetatea Mălăeşti. Locul a fost ales cum nu se poate mei bine pentru că drumul trece la nici 400 de metri de această cetate. Eu cred că acest proiect va avea un impact foarte mare asupra vieţii oamenilor din comunitatea noastră prin faptul că obiectivele turistice de la noi, cunoscute deja de multă lume, vor fi şi mai vizibile. Pe teritoriul comunei sunt 17 borne ale Via Transilvanica, ele marcând cei 17 km de pe traseul din zona noastră”, a declarat primarul comunei Sălaşu de Sus, Ioan Vlad.

Cât priveşte turismul, oamenii locului au construit încet şi durabil, astfel că eforturile lor sunt încununate de succes. Turişti vin în fiecare zi, mulţi dintre ei interesaţi de Masivul Retezat.

În acest context, pentru dezvoltarea turismului din Retezat, administraţia locală are în plan activarea liniei electrice Nucşoara-Cârnic.

„Sunt multe pensiuni în zonă care au nevoie de o sursă de energie. Curentul electric ar fi una dintre oportunităţile de dezvoltare”, apreciat primarul Ioan Vlad.

Alin Ușeriu, fondatorul Tășuleasa Social, și-a imaginat o plimbare printr-o Românie rurală și nevăzută, un traseu pe care să-l poți explora pe jos, pe bicicletă sau călare. Cartea lui Tibi Ușeriu, fratele lui Alin, „27 de paşi”, este cea care a adus primele fonduri proiectului Via Transilvanica.

Via Transilvanica, drumul care unește este un traseu de drumeție care poate fi parcurs pe jos, pe bicicletă sau călare, de la Drobeta-Turnu Severin și până la Putna.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.