Flacăra Olimpică pleacă la drum prin Japonia

Ceremonia programată cu ocazia startului ştafetei flăcării olimpice a Jocurilor de la Tokyo se va desfăşura fără spectatori, deşi iniţial la eveniment urmau să asiste circa 3.000 de persoane, anunţă presa niponă.

Conform relatărilor din presă, organizatorii JO 2020 doresc să evite mulţimile la plecarea flăcării, pe 25 martie la Fukushima, însă publicul va avea voie să asiste ulterior la derularea ştafetei, lucru neconfirmat încă de Comitetul de organizare Tokyo-2020.
Responsabilii Jocurilor Olimpice din capitala Japoniei au anunţat, la sfârşitul lunii februarie, regulile stricte care vor trebui respectate de cei care doresc să vadă flacăra trecând, inclusiv interzicerea aplauzelor şi purtarea obligatorie a unei măşti.
Prezenţa în anumite puncte ale traseului va fi doar pe bază de rezervare, iar informaţiile referitoare la purtătorii de torţe vor fi comunicate numai în ultimul moment, pentru a evita un public grupat, în conformitate cu directivele res­pective.
Anumite secţiuni ale şta­fetei ar putea fi, de asemenea, anulate pentru a se evita riscul transmiterii coronavirusului, au mai precizat organizatorii. Chestiunea sensibilă referitoare la prezenţa sau nu a spectatorilor din străinătate la întrecerile olimpice urmează să fie decisă până la sfârşitul lunii martie, dar organizatorii înclină deja către interzicerea acestora, conform presei locale.
O decizie privind capacitatea maximă a siturilor olimpice urmează, de pe altă parte, să fie anunţată în cursul lunii aprilie.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.