Fotbal: Liga Profesionistă vrea redeschiderea stadioanelor de fotbal

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a solicitat din nou Ministerului Tineretului şi Sportului redeschiderea stadioanelor pentru suporteri, arenele sportive fiind “ţinute închise fără motiv”, a declarat recent secretarul general al LPF Justin Ştefan.

“Am solicitat Ministerului Tineretului şi Sportului să analizeze propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal de a redeschide stadioanele echi­pelor din Liga I la 30% din capacitate. Pentru că autorităţile au uitat pur şi simplu de stadioane şi de suporteri. Adică, s-au redeschis restaurantele, teatrele, cinematografele şi şcolile, şi toate acestea sunt în spaţii închise, de ce nu s-ar redeschide şi stadioanele? Pentru că pe stadioane putem avea şi un control clar al numărului de persoane care asistă la meciuri”, a declarat Justin Ştefan.
Acesta a făcut un apel către organizaţiile suporterilor pentru a sprijini demersul Ligii Profesioniste de Fotbal: “Eu fac şi un apel public către suporteri să vină alături de Liga Profesionistă de Fotbal, prin intermediul organizaţiilor lor pentru a susţine acest demers. Trebuie să ne organizăm, pentru că este inacceptabilă situaţia actuală. Nimănui nu îi pasă de zecile de mii de suporteri ţinuţi departe de sportul lor favorit şi cred că după un an au dreptul să revină alături de echipele favorite”.
Oficialul ligii a precizat că LPF este singurul organizator de competiţii care se finanţează din fonduri private şi că merită măcar o explicaţie pentru care accesul suporte­rilor pe stadioane este în continuare restricţionat.
“Deocamdată este o întrebare fără răspuns, dar vom reveni până vom primi unul. Pentru că LPF este singurul organizator de competiţie din tot sportul românesc care se finanţează exclusiv din bani privaţi şi cred că merităm o explicaţie. Stadioanele sunt ţinute închise fără niciun motiv. A venit timpul să ne întoarcem către oameni”, a mai spus Justin Ştefan.
Competiţiile sportive din România se desfăşoară fără spectatori în tribune din primăvara anului 2020, din cauza pandemiei de COVID-19.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.