Grai, cântare și poveste cu trupa ,,Graiu

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva vă invită miercuri, 25 mai 2022, la două concerte– atelier de muzici tradiționale comparate, cu trupa „GRAIU”.

Program concerte:

  • ora 12:00 – Sala „Pro Arte” a Colegiului Național „Decebal” din Deva
  • ora 18:00 – Platoul din fața Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva

Trupa „Graiu” reinterpretează organic muzici în graiuri din ceea ce poate unii am auzit la şcoală că sunt dialectele istorice românești, într-o oglindă tematică și sonoră cu muzica tradițională în graiul afro-american de dinaintea blues-ului și jazz-ului. Este de fapt o fuziune în sunet și în spirit între romanități orientale și moșteniri afro-americane, aduse în contemporan.

Abordarea îmbină stilurile de cant tradițional cu un acompaniament instrumental minimalist dar relevant cultural, chiar simbolic, atât pentru muzicile tradiționale balcanice cât și pentru cele afro-americane, prin natura instrumentelor alese.

„GRAIU” înseamnă: Alina Ciolcă – voce, Mac Marian Aciobăniței – chitară electrică, Adrian Chepa – percuții, bass, drâmbă.

Împreună cu membrii trupei, vom încerca să descoperim, prin prisma unor culturi muzicale tradiționale îndepărtate geografic că există  apropiere între muzica tradițională afro-americană (care stă la baza mai cunoscutelor blues și jazz) și folclorul arhaic românesc, de la nord dar și de la sud de Dunăre.

Intrarea la eveniment este liberă!

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.