Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunțat că ediția din 2022 a Jocurilor Olimpice de iarnă programate să se desfășoare la Beijing în perioada 4-20 februarie 2022, va avea loc fără spectatori străini şi va fi rezervată numai publicului chinez, din cauza pandemiei de Covid-19.

De asemenea, conform forului olimpic mondial, doar participanţii complet vacci­naţi vor fi scutiţi de carantină şi vor fi integraţi într-o “bulă” sanitară strictă. Ceilalţi spor­tivi şi oficiali care vor lua parte la JO 2022 vor trebui să res­pecte o perioadă de 21 de zile de izolare, cu excepţia dero­gă­rilor de la caz la caz, cu pre­zen­tarea unei “dovezi a scu­tirii medicale”.
Aceste decizii, comunicate de CIO, dar luate de organizatorii chinezi, sunt o prevestire a pachetului de măsuri care va fi dezvăluit în octombrie, pentru a împiedica transformarea Jocurilor de la Beijing într-un focar de propagare a virsului, care a perturbat deja Jocurile Olimpice de vară care au avut loc la Tokyo.
Pe măsură ce situaţia epi­demică evoluează opţiu­nile reţinute de responsabilii chinezi diferă de cele de la Tokyo. Astfel, desfăşurarea întrecerilor cu porţile închise este pentru moment exclusă, iar tratamentul sportivilor va depinde de statutul lor legat de vaccinare.
“Bula” olimpică – o organizare cu circuit închis, se anunţă mai riguroasă decât în Japonia şi nu va permite amestecul concurenţilor cu populaţia, fiind prevăzută efectuarea unui test Covid zilnic pentru “toţi participanţi la Jocuri”, precum şi “pentru forţa de muncă” cu domiciliul în China.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.