La Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara – bogată activitate literară

Clubul de lectură ÎN-SEMNĂRI din cadrul Colegiului Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara coordonat de prof. Mariana STOICA (foto) s-a constituit și în anul școlar recent încheiat într-un sprijin pentru valorificarea creativității elevilor din ciclul gimnazial, printr-o participare activă și responsabilă a acestora în dezvoltarea personalității și creșterea gradului de implicare la viața comunității, cu reușite activități cultural-literare desfășurate online.

Dintre activitățile la care elevii acestui colegiu au participat, am notat: Concursul  „În miezul lucrurilor”, organizat de bunătate.ro – (premiul I – Larisa Gâdei, mențiune – Sergiu Sfăt); Ziua Internațională a Cititului Împreună, Poveștile lui Creangă, de ziua lui –  în parteneriat cu Liceul Teologic Ortodox „Antim Ivireanul” Timișoara.

Nu a lipsit participarea la Concursul Regional de Literatură „Olimpiada poveștilor”, Săptămâna poeziei – contând pentru  Concursul Național Lecturiada, Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor.

Reușită a fost implementarea proiectului „Caravana lecturii” –  în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 7 Botoșani.

De reținut este și faptul că lucrările câștigătorilor concursului „Povești de cartier”, organizat de Editura Arthur, printre care se numără Larisa Gîdei și Mircea Purcar au fost publicate în revista „Arthur”.

În desfășurare se află „Lecturiada 2021” (Istoria unui posibil viitor. Al treilea pas. Școală și școli. Călătoriile de studiu ale ucenicilor solomonari în căutarea celor mai bune școli) – concurs național organizat de Asociația Profesorilor de Limba și Literatura Română „Ioana Em Petrescu” ANPRO.

Au consemnat Ioan Vlad, Georgeta-Ileana Cizmaș

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.