La Hațeg s-a dat startul înscrierilor la Clubul Copiilor

Este vară cu explozia de culori și bucuria de a sta mai mult în aer liber și la Palatul Copiilor Deva-Structura Hațeg.

prof. Trif Vințan Adriana

Printre activitățile frumoase și mult așteptate de copii – după cum ne relata prof. Trif Vințan Adriana, în calitatea sa de coordonator – a fost ,,Ziua Copilului”, sărbătorită cu multă fericire și implicare de un număr foarte mare de elevi de la toate cele 5 cercuri. Tema din acest an a fost ,,Lumea copiilor este o lume de basm”, așa că ne-am conformat și am îmbrăcat ținute de basm. Am avut prinți, prințese, duci și ducese, pirați, cowboy, pistolari, vrăjitoare care mai de care mai fioroase sau mai drăgălașe, bucătari și dansatori, chiar și Spiderman a trecut pe acolo, pisicuțe, un tigru și, nu în ultimul rând, prințesa Elsa, dar nu o mai lungesc și spun într-un cuvânt că a fost frumos exact ca în basme.

            Serbarea de final de an școlar a fost preocuparea imediat următoare. Elevii au arătat părinților, fraților și prietenilor munca lor pe care o fac cu plăcere la club. Rezultatele de la diferite concursuri încep să curgă pe la toate cercurile, iar elevii au intrat fericiți în vacanța de vară sperând că anul următor va fi unul mai bogat în premii și rezultate deosebite.

         În perioada vacanței, elevii performanți de la cercul de dans și cercul de muzică sunt solicitați de Casa de Cultură și Primăria Hațeg să participe la diferite evenimente culturale, deci activitatea noastră, ca profesori, nu ia sfârșit nici în vacanță.

  În percepția colegilor noștri de breaslă de la școlile de masă, părem foarte degajați și această muncă cu copilul pare foarte ușoară, dar nu este deloc așa.

            Deși am intrat în vacanță, frământările și munca nu iau sfârșit. După o zi – două de relaxare, începi să faci o analiză la tot ce s-a întâmplat în anul școlar care a luat sfârșit și cauți  să vezi ce plusuri și minusuri ai.

            Te pregătești intens cu noi idei astfel încât să fii sigur că și copiilor le va plăcea, mai ales că la noi copiii vin singuri din dorința lor, nu obligați.

            După câțiva ani de lucrat în sistemul acesta de învățământ de la cluburi și palate, simți că te duci cu atâta bucurie la club de parcă nu e un serviciu, ci un loc unde îți întâlnești echipa cu care te simți bine. Fiecare grupă de elevi este o echipă, iar în momentul în care aceasta este sudată bine, încep rezultatele și fericirea de a face ceva deosebit din pasiune. Această fericire este din ambele părți, iar părinții sunt foarte mulțumiți pentru faptul că propriul copil petrece un timp  liber cu folos.

            La finalul acestei prezentări nu voi spune decât că am dat startul înscrierilor pentru anul 2022-2023  și așteptăm și în acest an un număr mare de copii să ne treacă pragul.

Au consemnat Ioan Vlad, Georgeta-Ileana Cizmaș

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.