”Munții contează! Păstrează munții curați!”

Cu prilejul „Zilei Naționale a Muntelui”, ce marchează data tradițională a încheierii pășunatului anual în Carpații României, a fost organizată astăzi o acțiune de informare a copiilor, denumită ”Munții contează! Păstrează munții curați!”, care a avut loc în zona Cabanei Rotunda din Munții Retezat.

Aflat alături de copii și de organizatori, prefectul Călin Petru Marian, le-a vorbit despre importanța protejării mediului înconjurător, despre dragostea de munte, de natură în general, dar și despre locurile deosebit de frumoase din zona montană a județului Hunedoara. Inițiatori au fost Agenția Națională a Zonei Montane, Asociația „Evoluții”, voluntari și autorități locale și județene iar copiii care s-au bucurat de frumusețile pădurii și de informațiile primite sunt elevi de la școlile din comunele Râu de Mori, General Berthelot, Densuș, Totești și Bretea Română.

La această oră de curs în natură, elevii au fost foarte atenți la toate sfaturile iubitorilor de munte, au primit o serie de materiale informative despre munții din județul Hunedoara și le-au spus organizatorilor că vor transmite și celorlalți colegi tot ce au aflat despre păstrarea unui mediu natural curat și despre principalele reguli care trebuie respectate atunci când se află la munte. Munții Carpați reprezintă al doilea cel mai lung lanț muntos din Europa, după Munții Scandinaviei, având o lungime de aproximativ 1.500 km, din care aproximativ 800 km se desfășoară în România.

Sursa: Institutia Prefectului Hunedoara

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.