Nădlac: Coloane de camioane s-au format, miercuri, la ieşirea din ţară

Coloane de camioane s-au format, miercuri, la ieşirea din ţară prin cele mai importante puncte de trecere a frontierei cu Ungaria. Dincauza numărului mare de camioane, timpi mari de așteptare, cuprinși între 30 și 240 de minue, se înregistează și în celelalte pncte de trecere a frontierei care permit circulația camioanelor mai mari de 7,5 tone.

La Nădlac II Autostradă, tranzitarea este întârziată şi de cântărirea automarfarelor, dupăce pe sensul de ieşire din ţară au fost montate, în această vară, două noi cântare destinate traficului greu.

Acestea au fost instalate pentru protejarea infrastructurii rutiere şi depistarea celor care folosesc reţeaua de drumuri cu depăşiri de greutate pe osii. Se lucrează 24 din 24, la capacitate maximă, iar timpul de cântărire este în medie de un minut şi jumătate – două, dacă nu sunt probleme de aşezare pe banda de control a autotrenului şi dacă transportul nu este extracomunitar. Chiar dacă se lucrează la flux continuu, numărul mare de autocamioane îngreunează traficul pe ieşirea din ţară. Legislaţia în vigoare obligă la cântărirea TIR-urilor, indiferent de marfa transportată.

Camioanele aşteaptă în coloană pe autostrada pan-europeană, pe o distanţă de câţiva kilometri. /www.europafm.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.