Nataţie: David Popovici, locul IV în finala de la 200 m

David Popovici (16 ani) a luat startul, joi dimineață, în finala probei de 100 metri liber de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Popovici, considerat unul dintre înotătorii de mare viitor din nataţia mondială, a terminat doar pe locul 7, cu timpul 48.04 într-o cursă câştigată de supercampionul Caeleb Dressel (24 de ani), cu un nou record olimpic!
Românul a terminat pe locul 4 în finala de 200 de metri şi urmează să concureze în serii la 50 de metri liber. Pentru un sportiv atât de tânăr este oricum o participare demnă de laudă.
De-a lungul anilor, nataţia din România a cucerit un total de 9 medalii, dintre care 3 de aur, două de argint şi 4 de bronz.
După finala de la 200 m el a declarat: ”Am venit aici setat să fac cât de bine pot eu, am şi reuşit. Şi nu aş putea să fiu mai satisfăcut. Aştept să-mi reproşeze antrenorul, eu nu pot decât să mă bucur şi o să se bucure şi el, sunt sigur. Scopul meu iniţial nu a fost să iau medalie, a fost câştig cât de multă experienţă se poate, să le pot arăta tuturor la ce nivel pot să aduc crawl-ul. Eu nu consider că am pierdut medalia, consider că am câştigat locul IV”, a declarat sportivul nostrum.
Camelia Potec a declarat: „Nu am mai avut de mulți ani două finale olimpice, mai ales în aceeași zi, dar înotul începe să revină la rezultatele de acum mai bine de zece ani.Am trăit foarte intens aceste două finale. M-am bucurat în primul rând pentru că ei au reușit aceste două finale. M-am bucurat că au reușit această performanță, să înoate într-o finală olimpică.
Pentru David e o expe­riență extraordinară. E prima finală olimpică și avea ce să învețe. Pentru Robert e a doua finală și avea puțină expe­riență. Dacă David a făcut o performanță extraordinară, pentru Robert a fost o perfor­manță sub aștep­tări”, a spus preşedinta Fe­de­raţiei Româ­ne de Nataţie şi Penta­tlon Mo­dern, Camelia Potec.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.