OPINII: Economia românească – ”pas cu pas” spre dezastru!

”Nu uitați  niciodată acest adevăr fundamental: Statul nu are niciodată altă sursă de venit în afara banilor pe care îi încasează de la oameni. Dacă statul dorește să cheltuiască mai mult, o poate face numai sifonând economiile sau taxându-vă mai mult. Si nu e o gândire sănătoasă, aceea că altcineva va plăti. Acel altcineva sunteți dumneavoastră. Nu există ,,bani publici”ci numai banii plătitorilor de taxe și impozite” -Margaret Thatcher

Toate nenorocirile de acum se datorează Președintelui și acestei colaborare contra naturii! Nu poți conduce o țară cu 30% votanți. Dacă tot sfidați constituția, legile ordonate și date noaptea, după bunul plac și plan, domnule Președinte, făcând politica partidului dumneavoastră, măcar faceți ce trebuie: curățenie generală în PNL. Nu mai arătați mereu cu degetul către alții, în păgubosul stil românesc. Luați taurul de coarne! Sau scheleții din dulap nu va lasă?! Trimiteți acasă toți analfabeții, inculții, incapabilii din statul roman pe care l-au distrus! Faceți o ,,revizie” generala a statului, lăsați șmecheriile, jocurile de culise, lăsați străinii să stea acolo la ei, că ne-au luat tot! ”Pas cu Pas”spre un fiasco total și un faliment orchestrat! Câțu a fost ,,înaintașul”pentru distrugere! Cum pot conduce,Voiculescu,Ghinea,Turcanu,Petrecu, Drulă și alții ministere?! Nu au făcut nimic pentru România și români…Cu acești oameni puși doar să fure din ,,banii publici”ați distrus o națiune.

”Guvernul meu, falimentul meu”!

Deutsche Welle, organ de presă finanțat de guvernul german, lansează un demers stupefiant într-un material difuzat, cerând românilor să iasă în stradă.

Vorbind despre ofensiva premierului Câțu, care a provocat actuala criză politică, analiștii Deutsche Welle scriu că ”arhitectul acestui demers este președintele Iohannis, care tace și face. Nu se vede nimic bun! Desigur, doar spre interesul propriu, întrucât implicarea sa în treburile societății este aproape inexistentă. Cel care a parcurs, „pas cu pas“, drumul de la primar la președinte a învățat meseria nu de șef al statului, ci pe aceea de șef al propriei persoane la Cotroceni”. Adunând la un loc toate convulsiile de pe scena politică, tragem următoarele concluzii: Klaus Iohannis se dovedește a fi, pe zi ce trece, după cum nu l-am bănuit, un agent autosuficient al propriei persoane”, scrie Deutsche Welle. Un președinte pentru neliniștea noastră, care a ,,gândit rău și cu ură construcția politică doar pentru binele lui. PNL a devenit un Partid de buzunar și ,,jucăria”Președintelui. ”Închei prin a spune că timpul nu mai are răbdare și că singurul personaj care ar putea să frâneze dezmățul politic autohton este poporul român. Este necesară tratarea unei societăți care poartă cu sine toate bolile regimului comunist și capitalist. Nu există nicio cauză externă a nenorocirilor şi nici o forţă extraterestră nu e vinovată de sărăcia voastră.

Prostia, lăcomia şi setea de putere

Sunt cauzele nenorocirilor umane. Statul este vinovat de modul cum este condus. ”Credeţi dumneavoastră că din cauza poziţiei geografice a ţării voastre sunteţi consideraţi de către celelalte naţiuni ţigani şi sunteţi trataţi ca ultima naţiune din lume, sau din cauza mentalităţii şi comportamentului vostru? Nu din cauză că lumea este prea mică suntem săraci şi nefericiţi, ci din cauza prostiei şi lăcomiei altora suferiţi de foame şi de frig și chiar a noastră. Imperii s-au destrămat şi naţiuni întregi au dispărut. Nu din lipsă de aur sau putere, ci din cauza că au fost bazate pe minciună, pe prostie şi pe cruzime, şi deoarece oamenii întotdeauna au dus lipsă de inteligenţă şi raţiune. O țară nu o poți construi cu proști și inculți. Ăștia vând și distrug națiunea. Comunismul şi socialismul, ca idei, nu au fost mai rele decât capitalismul şi democraţia, care nu mai este. De ce ,,lingem” pantofii străinilor?!

Creştinismul propagă acelaşi fel de societate ca şi comunismul, dar din cauza proştilor nici primul model de societate, nici al doilea, nu au fost puse în practică. Nu din cauza circumstanţelor şi condiţiilor climaterice nefavorabile omenirea este încă în căutarea unui tip de guvernământ care să-i asigure o dezvoltare sigură şi fructuoasă. Ticăloşia şi nemernicia maselor şi prostia claselor conducătoare sunt cauza principală a tuturor nenorocirilor umanităţii. Nu banii şi asistenţa străină sunt prioritare?- banii nu sunt decât o convenţie existențiala, în timp ce asistenţa şi ajutorul străin reprezintă o îndatorire pe care nici nu observi când o primeşti, dar nu ştii cum să scapi de ea. Ţării noastre îi lipsesc personalităţile. Înţelepte, curajoase, morale şi omenoase. Cei de acum nu știu să conducă o țară, care nu se conduce prin ”jigodism” .

Naţiunea trebuie să renască

Iar poporul nostru trebuie să-şi schimbe mentalitatea! Altminteri, nu va supravieţui nimeni evenimentelor ce vor avea loc în viitorul apropiat. Nu din cauza lipsei resurselor materiale, ci din cauza lipsei de inteligenţă rătăciţi încă în negura primitivismului. Toate au fost bazate pe prostirea şi îndobitocirea oamenilor, nu pe educarea lor.

Moise şi-a purtat patruzeci de ani poporul prin pustiu, cu scopul de a face dintr-un popor de robi şi proşti, o naţiune de oameni liberi şi curajoşi. Iisus a murit pe cruce cu scopul de a schimba mentalitatea adepţilor săi, iar Mahomed a fost nevoit să declare război întregii lumi pentru a-şi trezi naţiunea la realitate. Singurele încercări de a forma o națiune au fost făcute de Moise, Isus, Mahomed.

Astăzi, este inutil să cari pe cineva patruzeci de ani prin pustiu, să mori pe cruce pentru cineva sau să lupţi împotriva cuiva, căci şi aceste metode, după cum puteţi vedea din istorie şi realitate, nu au adus omenirii rezultate pozitive. N-au reuşit bine Moise, Iisus şi Mahomed să părăsească lumea aceasta, că Israelul s-a autodistrus, creştinismul s-a transformat în sălbăticie şi mahomedanismul s-a transformat în barbarie. Măreţia unei naţiuni începe cu respectul pe care ea îl are faţă de oamenii mari ai ei. Aveţi voi oare măcar un pic de respect faţă de marii eroi ai neamului vostru, sau numai îi faceţi de ruşine?! Vă mândriţi cu eroii de altădată ai neamului vostru, dar nu aveţi nici un erou modern”.

Cândva, era ruşine să vinzi țara la străini

Astăzi, unii v-au scos ţara la licitaţie şi o vând unor necunoscuţi, al căror nărav încă nu-l cunoaşteţi, iar voi vă ieşiţi din minţi de bucurie. Există oare vreo diferenţă între trădătorii de azi şi cei de ieri?! Între ocupanţii de astăzi şi cei din trecut?! Sau voi nu înţelegeţi ce se întâmplă în jurul vostru? Nu există scăpare exclusiv numai în oameni de geniu, după cum mulţi sunt înclinaţi să creadă. Cu toţii aşteptaţi să vină Cineva să salveze omenirea din ghearele răului şi să vă izbăvească pe voi de nevoi. Dar ştiţi voi oare că, în starea actuală a lucrurilor din lume, nici cel mai genial om nu poate schimba societatea? Singura soluţie de a forma o societate puternică şi fericită este reconstruirea lumii, începând de la cele mai mici unităţi ale ei, oamenii. Iar reconstrucția pleacă din familie. Singura şansă de a asigura omenirii un viitor promiţător constă în schimbarea oamenilor, a fiecăruia dintre voi luat separat, sau cel puţin a majorităţii. Toate formele precedente de societate s-au prăbuşit deoarece au încercat să schimbe societatea ca pe un tot întreg, neatrăgând atenţia cuvenită necesităţilor spirituale şi intelectuale ale membrilor ei. Ticăloșii au aplicat legea lor: ticăloșia. Oamenii nu sunt nici animale, nici maşini. Ei nu pot fi programaţi, nici necesităţile lor nu pot fi nesocotite. Singurele căi posibile de a-i guverna sunt sau să-i prosteşti sub limita demnităţii umane, sau să-i faci să gândească. O cale de mijloc nu există. Deoarece, pană acum nimeni n-a reuşit să-i prostească pe toţi oamenii, tot timpul. Și, nu există nimic mai periculos pe lume decât prostul ce deţine autoritate politică şi abundă în iniţiativă. Prima metodă, care a fost încercată pe parcursul întregii existenţe a omenirii şi care mai dăinuie şi astăzi, a avut ca rezultat numai durere, moarte şi dezastru. Cine a distrus țara? Cine a îndatorat-o? Voi, politicienii! Nu știți cum să inventați o lege ca să puteți fura ,,banii publici”. Vinovații sunt în curtea statului. Statul a condus, nu noi, ”pleava”! Până când mintea şi caracterul vostru nu se va schimba, nici cel mai mare Om nu va reuşi să guverneze cu această coaliție.

Plecați acasă, dragii mei!

Al dumneavoastră, același,

 Prof. Ioan Romeo Mânzală

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.