OPINII: Încotro ne îndreptăm?!

Ce se întâmplă cu noi? Dar cu lumea, mai ales cu cea din care facem parte şi noi, mai pe la margine, U.E., N.A.T.O. şi, în primul rând, America? Nu înţelegem mare lucru şi pe plaiurile noastre sunt prea puţini cei care ne luminează.

Parcă toţi scriitorii noştri, istoricii, filosofii, ziariştii-vedete din ultimii 30 de ani, atât de guralivi, de sofisticaţi, de narcisici până mai ieri, par să fi trecut de partea propagandei totalitare. 

La fel, marile agenţii de presă, marile ziare şi principalele televiziuni din S.U.A. şi din Occident repetă mecanic aceleaşi lozinci, aceleaşi contraadevăruri ticăloase sau invenţii toxice, insolente, agresive. Toţi ceilalţi sunt „complotişti”, „conspiraţionişti”, „iresponsabili”, ar trebui trimişi în lagăre de reeducare. „Occidentul s-a aruncat singur la gunoi”, spune Paul Craig Roberts.

Dezvăluirile uluitoare despre marile fraude electorale din cea mai importantă democraţie occidentală, din SUA, pun cruce tuturor.

Democraţia a murit în Occident

O cred unii şi o spun mulţi. Trăiască oligarhia occidentală! De altfel, democraţia a durat puţin: în Atena lui Pericle, în Florenţa renascentistă. În ultimii 30 de ani, nimeni nu a vrut să-i vadă lunga şi greaua suferinţă. Acum îi constatăm decesul.

Prima şi cea mai gravă probă a morţii democraţiei o dă media mainstream, până mai ieri doar prostituată, azi fascist-neomarxistă. Manipularea, propaganda simplistă a Big Media din America şi din Europa de Vest în legătură cu coronavirusul, cu epidemia, cu tratamentele şi vaccinurile (ignorând recomandările savanţilor şi medicilor) şi, în sfârşit, cu acoperirea alegerilor americane din 2020 o fac la fel de odioasă.

A doua probă majoră incontestabilă a decăderii democraţiei occidentale o constituie chiar fraudele de proporţii la alegerile din SUA. Rezultatul este vizibil, focare de război peste tot, războiul ruso-ukrainian este în desfășurare. Asia fierbe, africanii vin spre noi de foame,Vestul în haos etc. etc.

Joe Biden va instaura  dictatura oligarhică mondială (care nu e, în fapt, chiar mondială). Se va instala repede în SUA, dar şi în UE, foarte dependentă de SUA, şi în alte regiuni ale lumii, dependente de imperiu, la rândul lor. Oligarhii americani, împreună cu cei din Europa vestică, au totul de partea lor: CIA, Wall Street, City-ul londonez, Big Tech şi Silicon Valley, Big Pharma, media mainstream, Partidul Democrat şi, mai ales, marile lor averi. Pionii instaurării manevrelor electorale sunt, Dominion, Smartmatic, Scytl, C.I.A., George Soros, Bill Gates, Fundaţia Clinton, Nancy Pelosi, Dianne Feinstein, Barack Obama etc.etc. Aceleaşi sisteme şi softuri folosite azi pentru falsificarea alegerilor în aşa-zisele „revoluţii colorate”. Ţările europene puse pe harta clienţilor firmei Scytle sunt: Elveţia, Bosnia, Austria, Germania, Finlanda, Norvegia, Plaiurile Dâmboviței, Franţa, Marea Britanie, Islanda, Portugalia, Spania. Așa se obțin ,,guvernele lor”.

Aceste lovituri se pregătesc cu ajutorul unei organizaţii globaliste care teoretic ne vrea binele, e chiar filantropică: OMS ! Nu mai puţin de 194 de state au ratificat Regulamentul Sanitar Internaţional (R.S.I.- 2005) al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (O.M.S.). Regulamentul este public și vedeți nelegiuirile OMS.

După dezvăluirile din SUA (aceste date sunt publice) se mai întreabă cineva cum au fost aleşi, de două ori fiecare, anumiți președinți? Nu are dreptate Ilie Şerbănescu să scrie despre România ca despre o nefericită colonie? Despre Romania nu mai discutam, că nimic nu mai este democratic decât gargară dâmbovițeană.

 României i-a dispărut rostul!

În orice sens vreți voi. O  țară cu oameni fără rost, cu orașe fără rost, cu drumuri fără rost, cu bani, muzică, mașini și țoale fără rost, cu relații și discuții fără rost, cu minciuni și înșelătorii care nu duc nicăieri.

Există trei mari surse de rost pe lumea asta mare: familia (bătrânii), pământul și credința.  România, pe bătrâni îi batjocorește cu sadism de 30 de ani. Îi ține în foame și în frig. Sunt umiliți, bruscați de funcționari, uitați de copii, călcați de mașini pe trecerea de pietoni. Sunt scoși la vot ca vitele, momiți cu un kil de ulei sau de mălai de care, dinadins au fost privați prin pensii de rahat. 

Dar, ce e cel mai grav, sunt nefolosiți. O fonotecă vie de experiență și înțelepciune a unei generații, care a trăit atâtea grozăvii, e ștearsă de pe bandă, ca să tragem manele peste. Fără bătrâni nu există familie. Fără bătrâni nu există viitor.

Se vorbește de pământ

Cine mai e legat de pământ în  țara  asta?! Cine-l mai are și cine mai poate rodi ceva din el? Pământurile sunt multe nelucrate. În țările asiatice se face agricultură în jurul locuinței.

La noi, chestia asta se numește ,,agricultură de subzistență” și lui tanti Europa nu-i place. Tanti Europa vrea ca țăranii să-și cumpere roșiile și șoriciul de la hypermarketuri frantuzești și germane, că de-aia avem UE.

Cântatul cocoșilor dimineața, lătratul vesel al lui Grivei, grohăitul lui Ghiță până de Ignat, corcodușele furate de la vecini și iazul cu sălcii și broaște sunt imagini pe care cei de la Bruxelles nu le-au trăit, nu le pot înțelege și, prin urmare, le califică drept niște arhaisme barbare. Să dispară! Mâncăm toate chimicalele unor neisprăviți, așa ziși cercetători. Toți neisprăviții satelor fac politică și beții, iar mândrele merg cu mașini de lux la prostituție, mânate de proști.

Din bețivii, leneșii și nebunii satului se trag ăștia care ne conduc! Neam de neamul lor n-a avut pământ, că nu erau în stare să-l muncească.  Pe toți gângavii și pe toți puturoșii ăștia i-au făcut comuniștii primari, secretari de partid, șefi de pușcării sau de cămine culturale. Și acum sunt tot ei sau odraslele lor. Pe toți ăștia, care au neamul îngropat la marginea cimitirului, de milă, de silă, creștinește. Mai nou, unii dintre acești neisprăviți, care nu știu să scrie un proces verbal, au devenit funcționari publici, preoți, ajungând chiar în sistemele de forță.

Credința o mai poartă doar bătrânii și țăranii!

 Câți mai sunt și cât mai sunt. Când or să moară oamenii ăștia, o să-L ia cu ei la Cer pe Dumnezeu. Preoți le cer bani: la botez, pomeni, înmormântări, taxa bisericii, locuri de veci plătite, să tot trăiești bine. De unde atâția bani?

Avem, în schimb, o variantă modernă de credință, cu fermoar și arici, prin care ți se văd și țâțele și portofelul burdușit, țigara nelipsind dintre degete. Se poartă la nunți, botezuri și înmormântări, la alegeri, la inundații, la sfințiri de sedii și aghesmuiri de mașini luxoase, la pomenirea eroilor Revoluției. Se accesorizează cu cruci făcute în grabă și cu un ,,Tatăl nostru” spus pe jumătate, că trebuie să răspunzi la mobil. Scuze, domnu părinte, e urgent! Aceștia sunt noii enoriași. Toți s-au modernizat.

Fugim de ceva, ca să ajungem nicăieri!

 Ne vindem pământul să facă ăștia depozite și vile de neam prost pe el. Ne sunăm bunicii doar de ziua lor, dacă au mai prins-o. Bisericile se înmulțesc, credincioșii se împuținează, sfinții de pe pereți se gândesc serios să se înscrie pentru viza de Canada, America etc. Ne-au dat americanii și UE  toate vizele posibile, doar pentru sclavie.

Fetele noastre se prostituează până găsesc un italian bătrân, borțos și cu bani, cu care se mărită, sperând să moară repede. Băieții noștri fură bancomate, joacă la pokere și beau de sting, pentru că știu de la televizor că fetele noastre vor bani, altfel se prostituează. De! La conducere sunt femeile și unii senili.

Părinții noștri pleacă să culeagă căpșuni și să-i îngrijească pe vestici. Iar noi facem infarct și cancer și de la multinaționalele lor, conduse de securiștii noștri și progeniturile lor. Mai avem vreo speranță oameni buni?! Și Dumnezeu dacă coboară pe pământ se va lua cu mâinile de cap! Mulți dintre așa-zișii credincioși spun că vine Domnul și ne va da. Rugați-va să vă dea sănătate că, Domnul nu va da la putori și incapabili nimic. Așteptăm !

Al dumneavoastră, același,

Prof. Ioan Romeo Mânzală

1 răspunde
  1. Spre Noua Europa
    Spre Noua Europa says:

    Se poate Domnule Profesor ? E clar ! Spre Noua Europa, aia fara natiuni, teoretizata de Fundatia Kalergi al carei premiant este presedintele nostru care, dupa 7 ani de exercitare a mandatului a constatat ca Romania este un stat esuat Asa ca sa fin calmi si sa nu ne impacientam si sa nu provocam dezordine…. Cum ne spunea cineva: – Alo ! Alo ! Stati la locurile voastre !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.