OPINII: La cârma lumii au ajuns nebunii!

Se încalcă drepturi și libertăți!  Pașaportul verde este noua religie, iar asta mă determină să scriu despre libertate. CONSTITUȚIA și JUSTIȚIA sunt inexistente pentru unii. Se introduc restricții și discriminări. Se invocă sănătatea, când în joc e libertatea. Și, nu există pământean care să prețuiască mai mult slobozenia cum o iubește românul.

Drepturile și libertățile nu sunt transferate persoanei de o structură statală (statul român) sau suprastatală (U.E., O.M.S. etc.). Ele sunt naturale, adică intrinseci omului! Ele sunt dinaintea dreptului pozitiv (totalitatea normelor în vigoare în societate, la un moment dat). Sursa reală a dreptului natural este existența materială a individului. Aceste drepturi și libertăți nu trebuie dovedite de cetățean. Formularea „statul conferă drepturi și libertăți unor categorii de persoane…” (vaccinații) este un sofism, pleacă de la premisa că statul, în mărinimia sa, îți dă drepturi. Ar fi o anomalie și o mare vulnerabilitate, întrucât statul urmează diverse orânduiri sociale, unele dintre ele abuzive. Exercitarea drepturilor și libertăților nu poate fi condiționată de absolut nimic. Petre Țuțea a învățat în temniță „că omul este un animal stupid, deoarece confiscă libertatea semenilor săi”. Sunt momente sublime în trecutul nostru!” – scria pe bună dreptate B.P. Hașdeu. Niciodată istoria nu ne arată un popor mai mic şi mai izolat. Omul liber nu are voie sa mintă, N. Iorga. Dacă aveţi speranţa ca valul patru se termină şi că vom intra în normalitate, vă înşelaţi! Cretinii planetei mai au tulpini de virus în laboratorul secret! DE UNDE ȘTIU CÂTE TULPINI VOR MAI FI?

Pandemia, în funcție de interese politice

Când politicianul obligă oamenii să se vaccineze, înseamnă că nu-i vorba de sănătate, ci de interese. Pandemia mărşăluieşte în România în funcţie de jocurile politice. Când şi cum au ei pofte. Un vaccin pentru clasa politică există? Există Covid, Virus, trebuie vaccin, dar nu obligatoriu. Aduceți medicamente pentru a elimina virusul. Oare miroase și a corupție în pandemie? Corupţia persistă, partidele se tot rotesc, dar nu ameţesc. Amețește doar poporul. Sistemul medical românesc are nevoie de continuitate la conducere, pentru a dezvolta proiecte de reformă. În România toate se umflă, datorită magicienilor puterii: numărul infectărilor, al morţilor, facturile, datoriile ţării, sărăcia, spaima şi disperarea în faţa viitorului apropiat. Pană şi dreptul la viaţă. Justiţia a ajuns o casă unde s-a aciuat politicul şi solidarizat împotriva valorilor morale, împotriva statului de drept. Numeroase căpuşe în robă, care, în complicitate cu oamenii politici, vând şi cumpără la fel ca în bazare, tot felul de sentinţe favorabile unora, apărând şi favorizând jefuitorii patrimoniului naţional. Şantaj, justiţie la comandă, dispreţ evident faţă de lege şi de valorile româneşti, bani, putere, sex, maşini, avere, astea sunt reperele la care se raportează şi pe care le transmit mulţi dintre cei care deţin puterea, conectaţi la conductele de bani murdari. În 32 de ani de democraţie de baltă, prin votul nostru, măsluit de cei din umbră, n-am făcut altceva decât să rotim la guvernare hoţii sătui cu hoţii flămânzi. Au privatizat până la firul ierbii, adică, au dat economia românească, apele şi pădurile pe mâini străine. Ce se va întâmpla când nu va mai fi niciun obiectiv economic de furat, pardon de privatizat. Ne vor obliga să ne privatizăm proprietăţile personale, copiii şi organele interne. Am fost transformaţi într-o colonie insalubră, la dispoziţia cămătarilor, criminalilor mondiali şi autohtoni, care se distrează cu sănătatea, demnitatea, banii noştri şi cu viaţa noastră. Ce să mai vorbim de siguranță naționala?!

Se joacă golf cu leul românesc!

Aproape tot timpul mahmuri, guvernul, guvernatorul şi preşedintele joacă golf cu leul românesc, aruncându-l de pe orbită în jungla pantei depreciative. Datoria României, umflată cu bani daţi pe apă băncilor străine, la cea mai mare dobândă din UE. 4,83%, a crescut de la 76,6 miliarde euro (octombrie 2019) la 110,3 miliarde euro (iulie 2021). Viteza de creştere a datoriei publice este dublă faţă de viteza de creştere a PIB. Suma suplimentară plătită de România ca dobândă pe seama datoriei create de vânzătorii guvernamentali penelişti, useriști este de 1,2 miliarde euro/an, respectiv, circa 12 miliarde euro la final. Cu 12 miliarde euro, România putea construi şcoli, autostrăzi, spitale, putea creşte salariile, alocaţiile, pensiile, putea dezvolta economia şi agricultura. Însă, din cauza guvernului lui Iohannis, se vor risipi 12 miliarde de euro pe dobânzi. La cine, unde vor ajunge aceste furturi oficiale? Comisioanele pentru datoria de 33,7 miliarde euro, plus cele 12 miliarde din dobânzi, unde vor fi spălate? Cât din aceste sume uriaşe se întorc ca şpagă pentru plasamente de succes? În ce conturi, sub ce formă, prin ce reţele, în ce tip de instrumente financiare sau mobiliare? Dacă peneliştii erau patrioţi și nu hoţi, cu 33,7 miliarde euro reconstruiau din temelii România! La borna lui 1989 eram boieri în Europa: zero datorii, iar agricultura şi economia duduiau de sănătate. Potrivit unui studiu al Rezervei Federale (F.R.B.), citat de Bloomberg, cele mai mari bănci din Statele Unite au înfiinţat în ultimii 30 de ani peste 15.000 de subsidiare la nivel global, pentru a plăti taxe mai mici şi pentru a scăpa de anumite reglementări stricte. De ce dăm bani grei la finele anului  corporațiilor?

România a fost ţinta piraţilor internaţionali de resurse şi bogăţii, încă de prin’90. Distrugerea economiei strategice, care asigura existenţa şi siguranţa naţională, le-a reuşit din plin. Ajutate de americani, germani, francezi şi de statele paralele, guvernele României postdecembriste şi-au ruinat propriul stat, au chemat veneticii şi au împărţit între ei profitul de pe urma sărăcirii poporului. 

Oricine îşi dă seama că o altfel de istorie a început să se scrie singură în dreptul asasinilor economici şi vânzătorilor de neam, bătând, nu cuie, ci piroane, în sicriul poporului, o istorie reală.

Suntem o țară în cădere liberă!

Împinsă discret de la spate. Și nu, nu este doar vina politicienilor. Este, în primul rând, vina noastră. Oamenii politici moderni sunt tot timpul îngândurați, preocupați. Au o țară pe mână, ce Dumnezeu! Un popor de scos din ghearele obscurantismului religios. O națiune de colorat în culorile veseliei, date eventual de prafuri.  România este la marginea prăpastiei, cu un picior atârnând deja în gol. Și pentru asta suntem toți vinovați. Clasa politică este oglinda noastră. În timp ce ne scuipăm virtual, ne tăiem capetele și ne înjurăm, de 30 de ani, ei dezmembrează țara și o scot, pe șest, la mezat. Ei știu că suntem „ocupați”. Vara, cu grătarele și chiolhanurile. Mergem în vacanțe doar în străinătate, fără să ne autocontrolam, mațul plin și mintea goală. Pentru că, o națiune educată, ar pune cu adevărat probleme. 

PS. Atâta timp cât va fi Cîțu, Flutur, Rareș Bogdan,Turcan, Gorghiu, Arafat, țara se va duce în cap cu toate ,,somitățile” PSD-ului. Dacă structurile de forță nu vor fi bine intenționate, atât  cele interne cât și cele externe, poporul va avea de suferit. Iohannis are două direcții: ori a realizat că a greșit (a transformat culorile din galben în roșu), ori i s-a impus din afară, fiind vizibil faptul că în doi ani am fost duși în cap. Cât timp Cîțu va fi lăsat să joace de capul lui, nu vom avea prosperitate și liniște. Lupta pentru ciolan, șefii, teritorii și taxe de protecție va continua.

Al dumneavoastră, același 

Prof. ing. Ioan Romeo Mânzală

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.