OPINII: Manipularea este prostirea perfectă a omului. Care mai este rolul statului?!

România se află în fața unui paradox macabru: țara unde toți locuitorii sunt specialiști în virusologie și în dezinformări, a ajuns pe primul loc în lume la numărul de decese cauzate de un virus. România e în colaps. Cuvintele care sunt pe buzele tuturor acum sunt „dezastru”, „catastrofă”, „eșec total”, ”nenorocire”, iar ele descriu foarte bine realitatea. Se caută vinovați. Sunt puși pe stâlpul infamiei oameni care au crezut în dezinformările din social media și le-au rostogolit.

Acum, ca să-l cităm pe un sinistru idiot încă în viață, “a fost nevoie să moară oameni” ca să începem să înțelegem că lucrurile nu sunt așa de simple și, informațiile oficiale sunt arareori pe deplin adevărate. 

”Păpușarii” au aruncat presei câteva oase și firimituri!  

Iar Presa a gustat din fructul oprit, a început să-i placă tot mai mult și a devenit tot mai dependentă de firimiturile păpușarilor. Aproape toți au fost cumpărați și pângăriți de aceiași păpușari. Acum, prostituția nu mai este opțională, este obligatorie.

Să ne mai mirăm acum că am putut fi prostiți în asemenea hal? Nu are rost și nu mai este timp. Cum să combați nebunii cu argumente logice și pertinente? Nebunii trebuie izolați și tranchilizați, nu combătuți. Sub pretextul “protejării” noastre de o tâmpenie căreia ei îi spun “virus” este o întrebare pe buzele tuturor: există o legătură între pandemie și înjumătățirea populației? Legile celor  care ne conduc sunt reale sau „unde ne aflăm noi în toată această ecuație? Dar cine sunt cei care ne conduc”?

”Sunt un om cu nevoi simple. Cheltui lunar cam 10 000 lei”, asta spune actualul Ministru al Finanțelor, care este agramat. Că omul e varză, se vede de la o poștă. N-are habar cât s-a împrumutat România, n-are habar cât e salariul minim, n-are habar ce-i aia inflație, dar e ministru! Șmecherii au pus omul lor dominat de prostie, ca sa poată fura.

Criza sanitară

E și ea motiv de explozie a prostiei în public. ”Românii nevaccinați care ies din case după ora 22 se pot îmbolnăvi”. Arafat, Bă, ești prost??? Cum să scoți asta pe gură? Înseamnă că n-ai creier.  Dar stați ușurel, că nu se termină aici. În domeniul sănătății, fiecare are dreptul să-și spună părerea. Inclusiv fufeturile-vedete ale PNL. Bunăoară, Gorghiu, interpelată de un internaut despre siguranța vaccinurilor, răspunde halucinant: „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta”. Asta a fost cumva o „replică peste timp” pe care i-a dat-o lui Turcan, cea care a scos păsărica la vedere afirmând că: ”e necesar ca omul să aibă garanția că nu se culcă sănătos și se trezește mort”. Ce să spui? Spui Doamne ferește și scuipi în sân. Mă rog, Turcan e un monument de prostie. Vă dați seama cât a stat ea, săraca, pentru a trage concluzia că „oamenii săraci duc lipsă de bani”. Vă vine să râdeți? Știu. N-am pomenit de ”ȘEFUL”lor suprem, întrucât nu ne-ar ajunge un volum! Ca să fie treaba treabă, ȘEFUL e dotat cu o prostie bolnăvicioasă, deranjant-agresivă. Infatuată! Nu de alta, dar la fiecare imagine pe care-o văd cu el îmi vine-n minte caracterizarea sa: „neprecaut de prostie și crizator”. Dacă luăm la bani mărunți întreaga clasă politică, observăm că e plină ochi de oameni ,,slabi”. Nu cred că greșim dacă spunem că suntem reprezentați de cei mai slabi dintre noi.

Demult nu mă mai întreb care-i motivul. Știu că prostul, pentru a putea supraviețui, are nativ o doză de ticăloșie direct proporțională cu prostia sa. Cu cât ești mai prost, cu atât ești mai ticălos. De aceea putem spune că suntem reprezentați nu doar de cei mai ,,slabi”dintre noi, ci și de cei mai ticăloși.

„Avantajul” democrației?

Noi suntem peste tot, deoarece toate ticăloșiile făcute de șleahta asta nemernică trebuie plătite cumva. Iar noi, plătim. Plătim pentru a fi lăsați în pace. Așa ne place să spunem. Doar că vă întreb sincer: ați încercat vreodată să înțelegeți psihologia cerșetorului? Prima dată vine la tine spășit, încearcă să-ți spună o poveste care să te facă să bagi mâna în buzunar. Dacă-i dai, a doua oară va veni la tine țintă și-ți va spune doar concluzia poveștii. Știe c-o știi. Și mai știe ceva, anume: că-i dai. De-aia nu se mai chinuiește. Odată obișnuit, nu-ți va mai spune nicio poveste, ci te va lua familiar cu : „Dă-mi și mie!”. Iar dacă-i dai mai puțin decât se așteaptă, e capabil să te înjure.

ASTA ESTE ȘI LOGICA POLITICIENILOR. Prima dată vin la tine așa, proști și spășiți cum îi știm. Te roagă să le dai votul și tu li-l dai, cu ușurința cu care scoți un leu din buzunar, ca să scapi de-un cerșetor puturos. Doar că, odată cu votul, le dai și ceva din independența ta. Îi pui șefi peste tine, peste viața ta. Și așa ajungi dependent de niște cerșetori care, prin votul tău, se fac stăpâni peste tine, peste buzunarul tău, peste familia ta, peste întreaga ta existență. Mai mult, structural, statul desenat de societățile prezentului îi permite politicianului să facă tot ceea ce vrea fără să răspundă. Știu că mă vor contrazice vehement vreo câțiva dintre cei mai paraleli cu realitatea, dar dacă veți avea curiozitatea să răsfoiți Constituția, veți observa că în art. 72 se specifică: „Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului”. Am îngroșat ceea ce e esențial de înțeles. Cu alte cuvinte, dacă un parlamentar votează ca de mâine să fiți sclavi, nu va putea fi tras la răspundere pentru ticăloșia sa. Culmea e că lipsa răspunderii este întărită de un alt articol, anume 69, (politicul și alegatorul în 69), în care se spune că „orice mandat imperativ este nul”. Așadar, nu poți încheia un contract cu un parlamentar prin care să-i spui că te votez, dar ești obligat să votezi într-un anume fel. Vă întreb așadar:

De ce se mai fac alegeri?!

 Nu e limpede? Sistemul e special gândit să fie putred! Nici nu-i de mirare de ce ajung toți neica nimeni să ne reprezinte! STS numără! Suntem unica țară din lume unde STS NUMARĂ VOTURI. Cine conduce STS? În același fel este gândită și legea referendumului. Acesta este decizional doar în privința modificării Constituției sau a demiterii președintelui. În rest, este consultativ. Luând la puricat întreaga structură a statului de drept, veți constata limpede că întreaga democrație e o făcătură. Chiar și în ceea ce privește răspunderea, treburile sunt făcute special pentru a încuraja hoția. Dacă un politician ia șpagă pentru un anumit vot, de anchetat e anchetat dacă binevoiește un procuror. Păi cum vine asta? Eu l-am votat, el mi-a afectat mie interesele, dar de anchetat, îl anchetează o terță parte, care nu are treabă cu mine. Și asta dacă acea terță parte vrea! Înțelegeți ticăloșia? În mod normal, dacă un politician e votat de mine, ar trebui să aibă un contract cu mine. Adică mandatul său să fie imperativ. De asemenea, votul n-ar trebui să fie secret decât dacă așa decid eu. Asumarea votului, marcată ca atare, ar trebui să vină la pachet cu controlul și cenzurarea activității acelui politician. 

Așa cum arată statul acum, noi suntem doar obiect al ticăloșiilor politicienilor. Schimbările pe care trebuie să le impunem sunt cele menite a muta electorul de la periferie din subordine direct la butoane, ca centru absolut al interesului politicianului. Aceasta însă nu se poate face decât printr-o schimbare din rădăcini a statului, în care controlul să se exercite de jos în sus. Fără asta nimic nu va funcționa!

Al dumneavoastră, același,

 Prof. Ioan Romeo Manzala

1 răspunde
  1. RADU
    RADU says:

    Felicitari, foarte bine , foarte concisa fotografierea situatiei din tara. De multa vreme sunt convins de rolul nociv al PRESEI. Tin TV inchis, daca ma uit de 2 ori pe zi la stiri. Dar cel mai mult m-a uns la inima randurile despre implicarea STS-ului in alegeri. Cunosc fapte, le-am trait, am vazut cum s-a furat la alegeri cu ajutorul STS -ului. Prima lor interventie a fost la alegerile din 2004…la noi s-a oprit curentul electric pentru o jumatate de ora in zona unde eram cei care culegeam si transmiteam date mai departe pentru numararea paralela a voturilor. A fost ultima data cand m-am mai implicat activ dar fiind un analist programator in IT am urmarit de acasa procesul de votare…… pana mi-am dat seama ca eram urmarit de oamenii lui OPRIS. La ultimele alegeri, tot de acasa am vazut cum cei de la USR au incercat sa fure voturi si la noi, si sunt convins ca in toata tara. Nu cu buletinele de vot ci cu Procesele verbale trimise la judet. A fost ceva fantastic, pe un singur Proces Verbal au bagat 365 de voturi….. nu credeam ca un judecator poate semna asa ceva…. Am trimis un mail echipei de la alt partid, s-au refacut PRocesele verbale si la 4 dimineata a castigat contracandidatul celor de la USR. Nu imi pare rau deoarece e un primar bun. Ce nu stiau cei de la STS e ca fisierele lor XLS le puteam transforma intr-un DBF si apoi era simplu de verificat unde erau neconcordante. Pana la urma daca se vrea se poate urmari votarea cu ajutorul calculatorului. Trebuie modificata legea votului…tot omul e cel care nu are curaj, care nu se implica. FELICITARI

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.