”Restaurarea, consolidarea și conservarea Cetății Orăștie”

Astăzi, 16 septembrie, a avut loc la Orăștie, predarea amplasamentului pentru unul dintre cele mai importante proiecte cu finanțare europeană care se derulează în oraș: ”Restaurarea, consolidarea și conservarea Cetății Orăștie.” Proiectul este finanțat în cadrul Regio – Programul Operațional Regional 2014 – 2020, prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:  restaurarea, conservarea și consolidarea Cetății Orăștiei, prin realizarea de lucrări de reîntregire și reconstituire a zidurilor și turnurilor cetății, amenajari exterioare, amplasarea de mobilier urban, iluminat arhitectural și amenajarea circuitului de vizitare.

Valoarea totală a proiectului este de 22,489,168.73 lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 20,853,828.61 lei.  

Licitația de execuție a lucrărilor a fost câștigată de Asocierea SC Elis Pavaje SRL în calitate de lider de proiect, alături de SC Total Business Land SRL, SC General Game SRL și SC Iasicon SA

Este un proiect foarte important pentru municipiul Orăștie. Vorbim despre o investiție care depășește 4 milioane de euro și care se adaugă la celelalte pe care le  avem în derulare pe zona centrală a orașului. Avem acum patru obiective de investiții majore pe zona centrală, investiții care, însumate, depășesc 20 de milioane de euro: Muzeul Civilizației Dacice, modernizarea zonei centrale protejate, transformarea fostei Case de Cultură într-un centru multicultural și, cel de-al patrulea, este restaurarea Cetății”, a declarat primarul municipiului Orăștie, Ovidiu Laurențiu Bălan.

Ordinul de începe al lucrărilor va fi dat în 27 septembrie, iar termenul de finalizare al investiției este de 16 luni.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.