Un nou record la Castelul Corvinilor: cea mai bună lună februarie în ce privește numărul de turiști

7.962 de persoane au vizitat Castelul Corvinilor în luna februarie a acestui an, cu 1.200 mai multe decât în perioada similară a anului trecut și cu aproape 1.400 mai multe decât în luna februarie a anului 2019.

Cu toate că trece printr-un amplu proces de restaurare, Castelul Corvinilor rămâne una dintre destinațiile preferate de turiștii care trec prin județul Hunedoara. Directorul Muzeului „Castelul Corvinilor”, Sorin Tincu, spune că mulți dintre vizitatorii înregistrați în februarie au venit special pentru a vedea monumentul medieval, iar alții l-au inclus în programul lor de week-end sau mini-vacanță ce a avut ca destinații principale alte obiective, cum ar fi, de exemplu, stațiunile de schi din zonă. „Înregistrăm cea mai mare cifră de vizitatori pentru o lună februarie de când se ține o evidență clară în acest scop. Vorbim despre o cifră de șase ori mai mare decât cea a vizitatorilor înregistrați în februarie 2013și de aproape două ori mai mare decât în 2015. În februarie 2021 am avut cu 1.400 de turiști mai mulți decât în luna februarie din urmă cu doi ani, 2019 fiind anul în care Castelul Corvinilor a avut un număr record de vizitatori, de 404.000 în 12 luni. Este o surpriză plăcută și pentru noi, dacă ținem cont de faptul că întreaga lume se luptă și acum cu pandemia de COVID 19”, adaugă Sorin Tincu.

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, spune că și măsurile administrative aplicate la Castelul Corvinilor au contribuit la stimularea creșterii numărului de vizitatori. „Din acest an, în tariful de vizitare a obiectivului medieval au fost incluse și expozițiile din clădirile aflate în curtea exterioară, expoziția de arheologie și cea din «Casa Breslelor». Pe de altă parte, la Castel sunt în plină desfășurare lucrările de restaurare derulate prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană în valoare de aproximativ 5 milioane de euro. Împreună cu colegii din cadrul Primăriei, cu reprezentanții firmei de construcții și cei ai Muzeului, de la bun început am analizat toate variantele posibile astfel încât fluxul de vizitare să nu fie afectat de lucrările desfășurate. Cred că am găsit împreună cele mai bune soluții, iar numărul în creștere al vizitatorilor este o confirmare a acestui fapt”, adaugă primarul Dan Bobouțanu.

Birou Comunicare, Promovare Imagine

Primăria municipiului Hunedoara

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.